N(ER)B1: Lassan minden csapat fideszes kézbe kerül, most éppen Puskás egykori klubját vágták zsebre

Ha csak feleannyit foglalkozna a kormány és a hozzá köthető személyek az ország valóban fontos ügyeivel, az egészségüggyel, az oktatással, a bérekkel, a kivándorlással, a munkaerőhiánnyal, mint az ürességtől kongó, méregdrága stadionok építésével, eredményt produkálni képtelen akadémiák létesítésével, csapatok felvásárlásával és közpénzekkel történő telepumpálásával, talán nem csak évtizedek múlva közelíthetnénk meg Ausztriát...

Persze itt az egyéni érdekeken kívül semmi más nem számít, miközben a külföldiektől hemzsegő, kiesés szélére sodródott Puskás „Akadémia” csapatától 9 meccs után kirúgták az új edzőt, a másodosztályban sínylődő Vasas új stadionját hamarosan átadják, a város számára is veszteséges, NBII-ben is szenvedő Balmazújvárosra újabb százmilliókat költenek, az első osztályban utolsó Szombathely csapata brutális pénzeket emészt fel, ma bejelentették, hogy George F. Hemingway eladta a kispesti klubot.

A vevő a Metalcom csoporthoz tartozó befektetőcég, a Reditus Equity Zrt., a cégcsoport tulajdonosa pedig Bozó Zoltán fideszes politikus. A vételár nem nyilvános, de a sajtóban 3 milliárd forintos összegről lehetett hallani. Egyes hírek szerint egyébként az eladás volt az ára annak, hogy a Honvéd is új stadiont kapjon.

Ezzel pedig szinte nem maradt olyan csapat az NB1-ben, ami ne kormánypárti figura kezében lenne. Csak az Újpestről mondható el ez, egyes hírek szerint azonban már nem sokáig.

A kérdés már csak az, hogy mit szólnak majd Kispesten ahhoz, hogy az új tulajdonos számára bizonyára nem a jól ismert rigmusnak megfelelően „Csak a Kispest!”, hanem „Csak a Fidesz!” lesz a fontos.

Felcsut_stadion