Soha nem drogozó Habony Árpi most épp Londonban épít nemzetközi hírügynökséget

Itthon már nagyot alkotott, így nemzetközi szintekre lép.

V4 News Agency (V4NA) néven indult új nemzetközi hírügynökség Habony Árpád befolyási övezetében - írja a Válasz Online. A lap szerint a kormányközeli sajtóprojekt londoni székhellyel, félszáz újságíróval indul, és a magyar mellett angol nyelven is sugároz. A tulajdonosok 57–40–3 arányban a New Wave Media Group Kft. (melynek legismertebb terméke az Origo), a soha nem drogozó Habony Árpád-féle Danube Business Consulting és Magyarország rendkívüli és meghatalmazott londoni nagykövete. 

A rövidre szabott impresszum szerint főszerkesztője Tóth Tamás, kiadója a Londonban bejegyzett V4NA LTD., székhelye is a brit főváros. A "hírek" természetesen átszivárognak az Origóhoz és más Fidesz-médiumokhoz is, a hangvétel egy szint: általában minden Soros Györgyhöz vezethető vissza.

A Válasz Online információi szerint a tekintélyes, 50 fős újságírói gárda egy része a Figyelő, valamint a Habony Árpádtól a KESMA ölébe hullott Modern Media Group (MMG) Zrt. „árváiból” verbuválódik, és a stábból sokan ki is költöznek emiatt. Úgy tudják, hogy vezetői feladatot kapott és Londonban folytatja például Leitner Attila, a Lokál című MMG-s kiadvány főszerkesztője.