A Felcsútról kirúgott edző szavai arra emlékeztetnek, hogy Orbán játékszere addig nyeli teljesen értelmetlenül a közpénzmilliárdokat, amíg hagyjuk

A miniszterelnök nem éppen józan kijelentését, miszerint a felcsúti akadémián az Aranycsapat utódait nevelik, a Németországból szerződtetett, majd a kiesés ellen harcoló, méregdrága stadionban, üres lelátók előtt botladozó Puskás Akadémiától kirúgott Radoki János is nevetségessé tette.

Betömünk egy lyukat, aztán egy korábbi újra megnyílik. Azt kell mondanom, ezért nem csak a játékos a hibás, hiszen amíg idáig eljutott, mások is dolgoztak vele. Nagyon nagy probléma, ha valaki egy NBI-es csapatban hallja először, hogy mit miért gyakorlunk.

- adott ízelítőt Radoki a magyar foci jelenlegi állapotáról, de itt még nem volt vége:

A bajnokság színvonala nem olyan magas. Ha a Ferencvárosra és a Vidire ránézünk, messze kiemelkednek a bajnokságból, azonban kérdem én: magyar vagy külföldi csapatról beszélünk?

Sajnos a sok légiós miatt a fiatal, feltörekvő magyar játékosok nem kapnak lehetőséget, ezáltal nem tudnak tovább fejlődni. Valóban sok pénz van a magyar fociban, de az csak egy dolog.

Nos, a vezetőedző szavaiból is kitűnik, a valóság azt mutatja, minden van itt, csak világszínvonalú munka nincs, pedig Orbánék pontosan ezt hazudják. Hiába szarnak magasról az emberek a hazai focira, a stadionok továbbra is épülnek, hiába eredménytelenek az akadémiák, azok továbbra is nyelik az adófizetők pénzét, miközben - hogy csak egy példát említsünk - romokban az egészségügy. Persze az Orbán-kormány már rég nem észérvek alapján hozza döntéseit.

Ez pedig egészen addig így is marad, amíg Magyarország 2-2,5 millió ember által támogatott, a többség által azonban már rég a partvonalon túlra kívánt pocakosa nem kerül a helyére...