Nagyon nagy a baj: akkora a munkaerőhiány, hogy a kórházak már kénytelenek bérnővéreket fogadni

Munkaerőközvetítő cég segítségét veszik igénybe, a Magyar Nemzet arról ír, több kórházban csak így tudják (átmenetileg) fenntartani a műtőket. Odáig jutottunk, hogy - a maga módján - már a kormánypárti lap is elismerte, Orbánék továbbra sem tudnak mit kezdeni az ápolóhiánnyal (sem).

Persze - érthető okokból - arra nem térnek ki, hogy Magyarország miniszterelnökét - sajnos - lassan 10 éve Orbán Viktornak hívják, ő az, aki meglehetősen nagy részben tehet arról, hogy az orvosok, az ápolók (is), az alacsony bérek és a rendkívül rossz munkakörülmények miatt tömegével hagyják el az országot, hogy szinte egyetlen intézményben sincs megfelelő mennyiségű és minőségű eszköz, hogy a várólisták, vagy éppen a kórházi fertőzések miatt naponta halnak meg egyébként megmenthető honfitársaink. Összességében pedig évente tízezrekkel történik meg ez a szörnyű tragédia.

Pedig Orbán mindent megtesz annak érdekében, hogy ez ne így legyen, hiszen csomó, méregdrága stadiont és akadémiát hoz létre az adófizetők pénzéből, sőt félrevezető, ostoba, hazug agymosásra is rendszeresen költ brutális milliárdokat. Hihetetlen, de ennek ellenére mégis százezrek, köztük rengeteg orvos és ápoló vándorol és vándorolt már külföldre.

PanchoArena_v_Korhazterem_1