Mert nekünk ez is nagyon kell: 7,7 milliárd forintba kerül a Budapestről rajtoló Giro d'Italia

A lényeg, hogy a kormánypárt prominensei örülnek neki.

Hétfőn jelentették be, hogy 2020-ban Budapestről rajtol el a világ egyik leghíresebb országúti kerékpáros körversenye, a 103. Giro d'Italia, és Magyarországon rendezik meg a verseny első három szakaszát is. 

A kormány és a fővárosi is nagyon büszke arra, hogy megszerezte az indulási jogot, mert ez nekünk nagyon jó. Miért is?

Például, mert az országúti kerékpáros körverseny első három szakaszának 2020. évi magyarországi megrendezése 7,7 milliárd forintjába kerül a magyar adófizetőknek.

A Magyar Közlönyben jelent meg, hogy a 7,7 milliárd forinthoz három részletben jut hozzá az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Az idei költségvetést terhelő 2,2 milliárd forintból április 26-ig  1,6 milliárdot kell folyósítani a tárca részére a pénzügyminiszternek. A maradék 600 millió forinthoz a felmerülés ütemében juthat hozzá. A jövő évi költségvetésben pedig 5,5 milliárd forintot kell majd beterveznie erre a célra, a pénzügyminiszternek és az emberi erőforrások miniszterének - írta a napi.hu.

A rendkívül hasznosan elköltött közel 8 milliárd forinton túl az is kellemes adalék, hogy Tarlós István amúgy nem díjazta a budapesti futóversenyek megrendezését, és április elején közölte, hogy a kiemelt 3-4 futóversenynél nem lesz több a jövőben a fővárosban.

Még szerencse, hogy a világ egyik legnagyobb kerékpáros körversenye bizonyára nem okoz majd fennakadásokat az amúgy is rendkívül gördülékeny budapesti közlekedésben.