Je suis Notre Dame? Takarodjatok hiénák, tűnjetek el dögkeselyűk!

Sem a hazai, sem a nemzetközi közvéleménynek nem kellett csalatkoznia az Orbán vezette Fideszben, illetve annak reakcióján. Még lángok nyaldosták az európai kultúra egyik ikonikus épületét, amikor már beindult a fideszes álhírgyárak által gerjesztett suttogópropaganda arról, hogy a Notre-Dame mintegy Isten büntetéseként a franciák és Franciaország bűnei miatt válik a lángok martalékává. A fideszes "Szodoma és Gomora"-narratíva a lendülettől hamar felpörgött és egyesek már kárörvendő arabokról, terroristákról, szándékos gyújtogatásról posztoltak. Ócska és mérhetetlenül szánalmas, hogy Orbán egy ilyen katasztrófából is politikai hasznot akar magának kovácsolni. Ócska és szánalmas, de nem meglepő.

Szimbolikus, hogy a kulturális alapellátás kiterjesztésének összehangolásával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos a világ egyik legnagyobb égését tudta produkálni tudatlanságával, amikor Je suis Notre Dame!!! című coming outjával - és most itt szarjunk arra, hogy a magyar kultúra jelenlegi legnagyobbikának nem sikerült helyesen leírni Európa leghíresebb gótikus templomának nevét - ő bizony a Mi Asszonyunk lett.

De az igazi piszkos-, pontosabban mocskos munkát a fideszes álhíroldalak végzik a közösségi oldalakon, nehéz szavakat találni arra, hogy mennyire gusztustalan, undorító, gyomorforgató és nem utolsó sorban mennyire farizeus, álszent és antikeresztény prolishow az, ami ezekben a falkákban uszításként folyik. Itt van például egy jónéhány tucatnyi lájkot kapott komment az egyik ilyen szennyedék Facebook-csoportból:

Minket is elveszejtettek 100 évvel ezelőtt ! Ott kell lennünk a bűnösök temetésén ! Ennyivel tartozunk Apponyi gróf úrnak felmenőiknek s magunknak !

A fideszesek ezzel tudományos bizonyítékot szolgáltatnak arra, hogy milyen az ember, amikor elaljasul és legeslegalja véglénnyé válik.

Ja, és nyugi: a Notre-Dame ugyanis újjáépül, de nem a belőletek sugárzó gyűlöletáradatból, hanem a valódi keresztény emberek apró tégláiból, az igazi keresztény értékekből, ami tőletek olyan messze van, mint Makó Jeruzsálemtől. 

De addig is takarodjatok hiénák, tűnjetek el dögkeselyűk!