Az oroszok hírolvasó robotot alkottak - Nagy dolog, nálunk már évek óta alkalmazzák őket (videó)

Az Alex névre hallgató emberszerű fejlesztés az állami tulajdonú Russia-24 televíziónál teszi a dolgát. Nem értjük, miért olyan nagy szám ez, Magyarországon már évekkel ezelőtt megjelentek az efféle, (ál)hírek felolvasására specializálódott képződmények.

A robot arcába egyébként 29 motort ültettek be, ezeknek köszönhetően a szilikon anyagból készült "bőrén" érzelmek is képesek megjelenni, sőt még kérdésekre is tud válaszolni. A nézőknek többnyire mégsem tetszett az újítás, többen arról számoltak be, hogy az üres tekintetű, furcsa szájmozgású hírolvasó nagyon groteszkül fest, mi több, meglehetősen ijesztő.

Nem tudjuk, hogy Putyinék legújabb találmánya azért jött-e létre, hogy az állami csatornákból áradó alternatív valóságot még az eddigieknél is rezzenéstelenebb arccal hazudhassák a nézők szemébe, mindenesetre teljes mértékben túlzónak érezzük ezt a felhajtást. Erős és büszke hazánkban például a propagandacsatornáknál már évekkel ezelőtt munkába álltak a hasonló elven működő, parancsokat kérdezés nélkül végrehajtó "híradósok". Ráadásul hatékonyabbak is Alexnél, hiszen az ő arcukon nem jelennek meg érzelmek.

mrasifluffer

gönczigci_1