Brüsszel megállt: Negyedével is csökkenhet a Magyarországnak járó uniós pénz

Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára a Magyar Nemzetnek beszélt erről.

Az EMMI államtitkára arra a kérdésre, hogy az EP-választás eredménye hogyan befolyásolhatja az uniós forráselosztást, a következőt mondta:

A voksolás kimenetele nagymértékben befolyásolhatja a következő pénzügyi ciklust. Annyit már látunk az Európai Bizottság (EB) jelenlegi tervei alapján, hogy Magyarország ­uniós támogatása jelentősen, akár 24 százalékkal csökkenhet. Hazánkban az egy főre jutó uniós pénz mértéke most nagyjából 320 euró évente, amely az EB javaslata alapján a következő időszakban 260 euróra apadna. Jelenleg az összes operatív program körülbelül 9184 mil­liárd forintból gazdálkodik.

És mit lehet ez ellen tenni? Ezt is megválaszolta Vitályos Eszter:

Minden körülmények között kiállunk amellett, hogy a kohéziós politikát az azzal közvetlenül össze nem függő célokkal nem lehet összekötni, legyen szó akár a migrációról, akár a jogállamiságról. 

Tehát Brüsszel folyamatos megállítása mellett a lóvé azért jól jön, és azért, mert Magyarország nem jogállam, még nem kéne elvenni a péééénzt! Jóvan??!!