Sokan azt hiszik, hogy Szél és Hadházy még LMP-s? Léteznek ennél durvább teóriák is ebben az országban, íme!

Az, hogy Szél Bernadettről 59, Hadházy Ákosról 44 százalék hiszi azt a LMP szavazói közül, hogy még mindig a párt tagjai, pontosan megmutatja, miért lehet még mindig hazánk miniszterelnöke Orbán. Ez az erős és büszke adat azonban arra is jó volt, hogy összeszedjünk néhány dolgot, amit emberek százezrei hisznek Magyarországon.

Például sokan, akik nem látnak ki a lehúzott redőnyök mögül, még mindig azt képzelik, hogy Orbán egy fiatal demokrata, holott hosszú évek óta valójában egészen más szavakkal illethető.

Sokan azt is elhiszik - kivétel nélkül a kertjükben migránsra vadászó szavazók - hogy Semjén Cukizsolti keresztény, pedig ha most kimennék a kertbe és az első, aljnövényzetben mászkáló élőlényre rámutatnék, még az is több keresztényi értéket hordozna magában, mint Orbán bólogató, tapsikoló „vadásza”.

Akadnak olyanok is, akik beveszik azt a mesét, hogy Brüsszel küldte migránsok lepnék el a hazát, ha nem lenne Orbán, durva, de ők abban is biztosak, hogy nem vándorolt már lassan egymillió honfitársunk külföldre a bérek és a miniszterelnök személye miatt, vagy ha igen, akkor rohannak vissza ebbe a plakátokon mindenben is jobban teljesítő országba.

Kevésbé fajsúlyos példa, de sokan azt is benyelik, hogy a mára már csak nevében szilárd Németh Sziló országos bajnok birkózó volt, pedig nemcsak a szavakon, hanem ellenfelein sem sikerült mindig felülkerekednie.

Elképesztő, de sokan azt hiszik, hogy azért, mert évente tízezrek halnak meg az egészségügyi ellátás durva hiányosságai miatt, nem főként a lassan 10 éve hatalom lévő, közpénzekből méregdrága stadionokat építő, strómanokat hizlaló Orbán-kormány, hanem "Gyurcsáááány", meg "Sorooos" a hibás.

Sőt, olyanok is akadnak, akik elhitték Pintér Sándornak, amikor közel egy évtizede azt mondta, hogy két hét alatt rendet tesz, miközben jelenleg több embert ölnek meg Magyarországon, mint Európa legtöbb országában.

Nem fogod elhinni, de sokan tényleg elhiszik azt is, hogy Polt Petike komoly nyomozást folytatott a miniszterelnök vejének csalásos ügyében, ahogyan azt is, hogy Orbán nem foglalkozik pénzügyekkel. 

orbán_család