Mondjuk ki: a Fidesz vérciki!

Mondjuk ki: a Fidesz vérciki!
Fotó: zsurpubi.hu

Most, hogy a patkányozással a hazaárulózás, libsicsőcselékezés, sorosbérencezés szakadékából is sikerült lejjebb ásnia magát Orbán egyik legkritikátlanabb rajongójának, Bencsik Andrásnak, érdemes elméláznunk kicsit, micsoda prosztó heccbandává züllött a Fidesz-tábor és az őket naponta hergelő sajtójuk.

Érdemes elgondolkodni, hány jóérzésű, magára valamit is adó értelmiségi vállalná ma nyíltan Orbánt és csapatát. Hol van már a 2002-es, „szeretet és összefogás erejében hívő” nagygyűlés, a kokárdás, öltönyös, magyar zászlós, Demjén Rózsis dzsembori, amikor egymás ölében ült a színpadon a sok közéleti személyiség, sportoló, színész, szobrász, énekes! Ki az ma, aki emelt fővel, büszkén azt mondja (az agyhalottak nem számítanak), hogy igen, ő fideszes, ő ezt a lovat akarta, minden rendben van, 2017-ben csodálatos a „polgári Magyarországon" élni?!

Nem nagyon hallottam az utóbbi hónapokban olyan értelmiségi csoportosulásról, melynek tagjai egymás lábát taposva igyekeznének felsorakozni a Mészáros Lőrinccel, Habonnyal, Rogánnal, Szalai Viviennel, Terry Blackkel és Amanda Elstakkal, G. Fodor Gáborral, Bencsik Andrással, Bayer Zsolttal, Liszkay Gáborral, Ómolnár Miklóssal, Origóval, Riposttal, Lokállal közösséget vállaló Fidesz mögé.

Mondjuk ki: a Fidesz ciki. Gyűlölködő, patkányozó, primitív és/vagy Orbán-kép előtt zokogó, a miniszterelnökhöz húsvéti-karácsonyi ódácskát farigcsáló, Isten helyett Viktorban hívő fideszesnek lenni ciki. Ezzel a bagázzsal közös platformon lenni pedig vérciki. 

Nézem a 2002-es, Kossuth téri névsort. Impozáns. Kifejezetten polgári. Elismert és megbecsült szereplői a maguk területének. Sokan már nincsenek az élők sorában azok közül, akiknek akkor tapsoltunk.   

Mára ki maradt? Egy év múlva kikkel fogja feltölteni Orbán a mögötte lévő széksorokat? Az éjszakai meleglokálok paradicsommadaraival? A CÖF-zászlókat is fejjel lefelé lobogtató, egykori kádárista, öntudatlan nyugdíjasokkal? Marsi Anikóval, Gönczi Gáborral, Bayer Zsolttal, Huth Gergellyel? Meg Budaházy Györggyel? Csodálatos lesz.