Önnek is joga van tudni: A propagandára költött (köz)pénz nem, csak a magyar fogy

De az nagyon. Hiába a sok plakát, valamiért csak nem akarnak szülni a magyar nők. Miközben Orbánék három hónap alatt 15 milliárd! forintot költöttek arra, hogy elfedjék a valóságot, a Központi Statisztikai Hivatal adataiból kiderült: tovább fogy a magyar.

Kevesebben születtek, és többen haltak meg az év első két hónapjában, ebben az időszakban  a születések száma 5,1 százalékkal kevesebb, a halálozásoké 11 százalékkal több volt, mint a tavalyi év hasonló szakaszában, pedig a számok már akkor sem voltak biztatóak.

Ez azt jelenti, hogy a természetes fogyás 36 százalékkal, vagyis 3230 fővel nőtt 2018 első két hónapjához képest!

Idén januárban és februárban 13 891 gyerek született, ez 745-tel (5,1 százalékkal) elmaradt a 2018. január–februári születésszámtól.

Azt, hogy Orbánék képtelenek kezelni ezt a problémát (is), mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKoH) idén 90 nap alatt már 15 000 milliót szórt el „kommunikációra”, miközben felállásakor még a teljes évi keret összege volt 25 milliárd forint.

Persze ezek az egyébként lesújtó számok cseppet sem váratlanok, a simlis bagázs által teremtett gyűlölködő hangulat, Orbán személye, az alacsony bérek egy dologhoz hozzák meg a kedvet: a kivándorláshoz. Így ma már minden ötödik magyar gyermek külföldön látja meg a napvilágot. Helyettük pedig majd szépen lassan, (de biztosan) az egyre több településen, egyre nagyobb számban előforduló, munkaerőhiányt átmenetileg csökkenteni hivatott, ukrán és ki tudja milyen származású munkások telepítik majd az országot. Ezt pedig majd a lehúzott redőnyös, még mindig migránsoktól, orkoktól, meg a valóságot kivéve úgy általában mindentől is rettegő, köztévén, Marsi Anikón csüngő fideszesek is érzékelni fogják, nem is olyan sokára.