Kocsis Máté szerint már az újságírók az igazi ellenfelek - Deutsch Tamásnak tetszett a gondolat

Az Index tudósítása szerint a Fidesz parlamenti frakcióvezetője egy józsefvárosi lakossági fórumon kijelentette, hogy már nem az ellenzéki politikusok, pl. Kunhalmi Ágnes, hanem a sajtó és az újságírók az ő igazi ellenfeleik. Deutsch Tamás pedig lájkolja ezt az eszmefuttatást, mi több, posztolta is.

Ez lehet az oka annak, hogy szisztematikusan igyekeznek elpusztítani mindent, ami a magyar közéletben még újságírásra emlékeztetheti a hírfogyasztókat, és átalakítani a sajtóorgánumokat olyan hánytatókapszulákká, mint az Origó vagy a TV2.

Úgy vélik - mármint a két kereszténykonzervatívhazafai, Deutsch és Kocsis -, hogy egy szerkesztőség ne akarjon politizálni. (Ők valószínűleg még soha nem hallottak a sajtó ellenőrző szerepéről, melynek lényege pont a politika korlátlan hatalmának tompítása lenne. Illetve de, hallottak róla, csak épp azt igyekeznek felszámolni.)

Az Index egyébként részletesen számol be a lakossági fórumról, ettől mi megkímélnénk az olvasóinkat, aki szereti a fájdalmat, itt elolvashatja.

Egy dolog van, ami nélkül nem tudunk szó nélkül elmenni: Deutsch nosztalgiázott is egy kicsit, és büszkén emlékezett, hogy a rendszerváltáskor az első szabadon választott parlamentben korjegyzőként ő mondta az eskü szövegét a képviselőknek. Fura, de azt nem említette, hogy ekkor még mély liberális gondolatokkal kábították a népet, azokkal, melyeket ma az újságírók mellett eltiporandó eszméknek tekintenek. Következetes ez a Tamás. És az is könnyen lehet, hogy Deutsch nem csak az elsőn, az utolsó szabad választáson is szívesen szerepelne, ugyanis bőszen dolgoznak az egypártrendszer kiépítésén.