Újabb lakáj költözhetett a Várba: Rákay Philipéknek is jár az olcsó önkormányzati lakás

Hű alattvaló ő is, nem csak Bayer Zsolt.

Nem ért véget a Fideszhez közeli fontos emberek berendezkedése a budai Várban - írja a 24.hu Bayer Zsolt után Rákay Philipről és családjáról derítették ki, hogy olcsó önkormányzati lakáshoz jutott a Bécsi kapu téren. A Magyar Televízió volt vezérigazgató-helyettese és felesége lakáscsere útján egy 60 négyzetméteres ingatlanhoz jutott hozzá egy olyan műemléképületben, amit nemrég 70 millió forintból újított fel az I. kerület. 

Az önkormányzat tájékoztatása alapján

Rákayék idén januárban szerezték meg a lakás örökbérleti jogát, amiért költségelvű lakbért, havonta mindössze 39 ezer forintot fizetnek a Budavári Önkormányzatnak.

Esélyes, hogy akárcsak Bayer Zsolt, ő sem érti

miért baj az, hogy 39 ezerért bérelhet lakást a Várban, mikor amúgy egy albérlet Budapesten átlagban 150 ezer.

A házaspár által néhány hónapja megszerzett lakás bérleti díja mellesleg nem csak a piaci áraktól marad el messze, az önkormányzat által megszabott piaci áraknál is kevesebbet kell fizetniük.

A 24.hu lakásszerzésének körülményeiről érdeklődve megkereste Rákay Philipet is, aki egy főként személyeskedéseket és sértéseket tartalmazó terjedelmes válaszlevelet küldött.

Többek közt azt írta:

Az egyetlen, amihez az önhöz hasonló, rendkívül igyekvő, megbízói elvárásait bármi áron, önként is túlteljesítő csinovnyikok értenek: a magyar társadalom erre fogékony rétegének hazugságokkal való, gátlástalan hergelése. Kizárólag ebben jeleskednek önök – csakúgy, mint ideológiai előképeik, éppen száz esztendeje.

A lakásszerzés körülményeiről annyit közölt, hogy

a mi családunk is egy – a vári lakás bérlője által kiválasztott – értékes, felújított pesti öröklakást adott egy rendkívül lelakott állapotú, a Budavári Önkormányzat tulajdonában lévő lakás bérleti-, és nem tulajdonjogáért cserébe. Ráadásul a vári ingatlanra közben rengeteget költünk, az igen szigorú műemléki előírások és kötöttségek teljes figyelembevételével felújítva azt – gyarapítva ezzel az önkormányzati vagyont. Majd mindezek mellett, havi bérleti díjat fizetünk az önkormányzatnak egy olyan lakásért, amely sok tízmilliós ráfordítás után sem a mi tulajdonunk.

Tehát, a fenti feltételezés, miszerint valószínűleg nem érti a probléma mibenlétét, immár tényként kezelendő. Bayer nertársnál sem relevánsak az erkölcsi kérdések. De, ha jól értjük Philipet, tulajdonképpen még megterhelő is nekik ez az üzlet. Szegény.

Ezután a rémálom után nyilvánvalóan, egy jó restitúciós törvény elfogadása után akad majd az egyébként fideszes Józsefvárosban ugyanekkora méretű cserelakás. Szinte látjuk magunk előtt Bayert, Rákayt és Palkovicsot a Szigony utcában, mint jó szomszédokat...