Orbán: „Brüsszel nem tudja, mi az a migráns"

Szerencsére mi viszont igen, mert ők 16253165317635176351765371351461431479582964176187re72-szer elmondják egy nap, még akkor is, ha Magyarországon csak azok a migránsok tartózkodhatnak, akiket a Fidesz beengedett.

Orbán megint, mint péntekenként oly gyakran, a Kossuth Rádióban járt. Itt annyiszor körbenyálazta Salvini lényét, ahányszor a száját szokta körbenyalni egy-egy fontosabb politikai szereplés alkalmával, ezzel el is ment az interjú jelentős része.

Aztán egészen váratlan fordulatot vett a beszélgetés:

Szóba került a bevándorlás.

Elárulta, hogy szemben a "buborékban ülő" brüsszeli elittel ő örül a politikába belépő új szereplőknek. Szavai szerint a brüsszeli elit tagjai egy saját nyelven beszélnek - ha valamiből, akkor "ebből kéne igazából nyelvvizsgát tenni" -, csak a saját gondolataikba vannak zárva, fogalmuk sincs arról, hogy a valóságban mit jelent Röszke, a határkerítés, a migráns, a rendőrt megtámadó migráns, a beazonosítatlan bankkártyák veszélye és nem értik, hogy a migránsokkal együtt a terrorizmust is behozzák Európába, mert a hivatalaikban és a jól védett lakásaikban nincs terrorveszély. 

(Khmmm... letelepedési kötvény... - a szerk.)

Az EP-választásról azt mondta: nagy jelentősége nem a pártcsaládoknak, hanem a leendő európai bizottsági és tanácsi elnök személyének van, az a kérdés, hogy ők bevándorláspártiak vagy bevándorlásellenesek lesznek. A magyar választóktól is azt kérte, támogassák a Fidesz-KDNP-t, mert így tudnak Brüsszelben hatást gyakorolni arra, hogy bevándorlásellenesek kerüljenek a legfontosabb pozíciókba.