Az Atya, a Fiú és a választások nevében: 160 milliót ad a magyar kormány a csíksomlyói pápai misére

Ha közelednek a választások, vagy ha a kereszténység látszatát lehet kelteni, akkor rendre dobnak „egy kis” lóvét a határon túlra. Ráadásul most Ferenc pápa érkezése miatt egyébként is elengedhetetlen volt az Univerzum leg(ál)keresztényebb kormányának felbukkanása. Igaz, egyes fideszesek, például a szervilis Bayer Zsóti szerint őszentsége egy „demens vénember”, egy igazi „gazember”. Semmi gond, bizonyára a hivatásos seggnyaló véleményét nem fűzték hozzá a csekkhez.

Nem újszerű jelenség, hogy a Fidesz saját magával is ellentmondásba keveredik, ennek oka, hogy egyrészt a brutális mértékű hazugságáradat már számukra is kontrollálhatatlan, másrészt minden esetben az érdekeiknek megfelelően kell játszaniuk a szerepüket.

Hazánk erős és büszke kormányának - vagyis az adófizetők - támogatásával bővítik a Kis- és Nagysomlyó-hegy közötti hegynyeregben álló Hármashalom-oltár színpadát, új liturgikus bútorokat helyeznek el, és felújítják a csíksomlyói Jakab Antal Házat is, ahol a misét követően ebédelni fog Ferenc pápa. Könnyen lehet, hogy míg itthon a Bayer Zsóti félék éppen a lehúzott redőnyösök előtt szidják tovább a pápát, a határon túl éppen határtalan lelkesedéssel kereszténykedik majd a hazug, simlis, képmutató banda másik fele.

Az agymosottaknak pedig majd mindkét véglet szépen lecsorog és "átjön" a brutális méretűre hizlalt propagandacsatornákon keresztül.

keresztény