Önt megsértette Manfred Weber azzal, hogy azt mondta, nincs szüksége a Fidesz szavazataira?

Csak, mert Deutsch „Ennyike” Tamás és Orbán Viktor szerint igen.

Én például még nem szipogok amiatt, hogy Manfred Weber azt találta mondani, hogy inkább nem lesz bizottsági elnök, ha ezt csak a Fidesz szavazataival érheti el. Orbán viszont – Dajcs Tomival egyetemben – most azt hajtogatja, hogy ezzel a kijelentésével a magyarokat sértette meg. Egyelőre szerencsére még nem minden magyar ember fideszes és remélhetőleg egyre kevesebb lesz az. Másrészről a kijelentés alapján csupán a fideszes szavazók sértődhetnének meg, ami maximum 2 559 192 főt jelent a 2018-as választási adatok alapján.

Hál’ Istennek, hogy a magyarság száma még nem ennyi, sőt ennél még az ellenzékre is többen szavaztak tavaly áprilisban, ők ugyanis 2 687 383 vannak. Meg még van majdnem ugyanennyi ember, aki pedig – a jelek szerint - magasról szarik a politikára orbánviktorostúl, emeszpéstül, meg momentumostúl. Szóval Az Orbán-Deutsch-duó populista dumáján elég sokan röhögnek, beleértve magamat is. Mindenesetre Orbán egykori szövetségesei - értsd márciusban még Manfred Weber volt Orbán számára a felülmúlhatatlan európai jelölt –, sőt egész Európa megtapasztalhatja azt a beteges hazudozást és pálfordulást, amit Orbán képes elkövetni bármikor, bárhol és bármilyen körülmények között a hatalomért.

Így lett az őket politikai térbe helyező MSZMP-ből és KISZ-ből mocskos kommunisták gyülekezete, aztán a fideszeseket kikupáló és pénzelő Soros Györgyből patás ördög, az Orbánéknak nemzetközi színtéren is lehetőséget adó Európai Unióból dekadens szörnyeteg, majd a saját pártcsaládjukból, az Európai Néppártból a konzervativizmust eláruló bevándorláspártiak gyülekezete és persze Manfred Weber szapulása sem maradhat el, aki ugyebár „megsértette a magyarokat”.

Itt nem szabad hálát, meg tisztességet keresni kérem szépen, ez ugyanis a színtiszta pragmatista populizmus, akinek vezére hétfőn még A-t, kedden már B-t mond és még álarc sem kell neki hozzá.