Az "egyenruhás bűnözés" fogalmát 8 éve megalkotó Fidesz vajon engedi-e majd Toroczkaiékat a cigányok ellen vonulni?

Május 21-én erődemonstrációt tart a Mi Hazánk Mozgalom és a Betyársereg Törökszentmiklóson, szövetségeseikkel, vagyis a MIÉP-pel és a Független Kisgazdapárttal közösen - jelentette be Toroczkai László, akinek pártja Elég volt a cigányterrorból! címmel hirdette meg a sajtótájékoztatót.

Szinte napra pontosan 8 éve, 2011 májusában módosította az Országgyűlés a büntető törvénykönyvet (Btk.) az úgynevezett "egyenruhás bűnözés" miatt. Ezt a fogamat annak idején a Fidesz találta ki, mégpedig azért, mert az akkor komoly létjogosultsággal és támogatással bíró Magyar Gárda túlzott megerősödésétől félt. 

Az akkor megszavazott indítvány szerint három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető az, aki olyan kihívóan közösségellenes magatartást tanúsít, amely riadalmat kelthet valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoporthoz tartozó közösség tagjaiban.

Emellett a Btk. kiegészült a közbiztonsági tevékenység jogellenes szervezésére vonatkozó paragrafussal, amely rögzíti, hogy aki olyan, a közbiztonság, a közrend fenntartására irányuló tevékenységet szervez, amelyre jogszabály nem jogosítja fel, vagy a közbiztonság, a közrend fenntartásának látszatát keltő tevékenységet szervez, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. 

Ha emlékszik még valaki, ezekben az időkben sipítozott Gyöngyöspatán Pintér Sándor is, aki "két hét alatt rendet tett".

Kíváncsian várjuk tehát a Fidesz reakcióját a szívükhöz oly' közelálló Mi Hazánk Mozgalom akciójára. És az esetleges szankciókat.

Ja, és mellesleg Toroczkai szerint ha a törökszentmiklósi bűncselekmény- ami miatt vonulnak - Ásotthalmon történt volna, "már a főtéri kalodánkba lenne zárva ez az előember, az egész kompániájával együtt".

Alkalomadtán ezt is megemlíthetné a kormánymédiában, a haverok hátha megfogadják a tanácsot és kétharmados törvényalkotásba kezdenek.