Ilyenkor nem "júdáspénz": Az I. kerületi fideszes önkormányzat 8 ezer forinttal lepte meg az időseket

Kedden kiakadt a Fidesz Botka László május elsejei bejelentésétől, mely szerint minden nyugdíjas és iskolába felvételiző tízezer forintot kaphat. Mert az alamizsna, júdáspénz, megvesztegetés, borzalom. Most kiderült, az I. kerületi fideszes önkormányzat 8 ezer forinttal lepte meg az időseket húsvét alkalmából, és nem is először. Ez nem júdáspénz.

A Budavári Önkormányzat összesen 15 millió 656 ezer forintot osztott szét az idén majdnem kétezer idős kerületi lakó közt. Igaz, az önkormányzat tájékoztatása szerint az időszaki támogatásra csak a 80. életévüket betöltöttek jogosultak - írja a 24.hu.

Az önkormányzat a rászoruló családoknak is nyújtott támogatást a húsvéti időszakban. Ezúttal 109 jogosult család kapott 8 ezer forintot, ami összesen 872 ezer forint. A pénzt néhány idős embernek személyesen adta át Nagy Gábor Tamás polgármester, Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület szintén fideszes polgármestere pedig bonbonnal lepte meg a megjelenteket. Nehogy elfelejtsék, kitől van a támogatás.