Csányi Sándor kiborult, most tűnt fel neki, hogy a magyar klubok tulajdonosai folyamatosan öntik ki a pénzt az ablakon - videó

Jobb később, mint soha - mondhatnánk tréfálkozva Csányi megvilágosodásával kapcsolatban. Mivel azonban közpénzekről van szó, ezért nem nagyon tudunk nevetni azon, hogy az MLSZ elnökének csak most kezd leesni a tantusz.

A Magyar Labdarúgó Szövetség tegnap tartotta éves közgyűlését, Csányi Sándor vezetésével. Az ország leggazdagabb emberének beszámolója a megszokott módon indult, adatokat ismertetett, úgy tűnt, ahogyan az erős és büszke hazánkban lenni szokott, a valóságról ezúttal sem esik majd szó. Később azonban az élvonalbeli csapatok pazarló gazdálkodásáról, felelőtlen játékospolitikájáról beszélt, meglehetősen indulatosan, hozzátéve, hogy „a 23 év alatti játékosok játékperceinek aránya két év leforgása alatt 10 százalékról 4 alá zuhant”.

Döntsék el Önök, kikre gondolt az elnök, nekünk egyébként rögtön a két legnagyobb büdzsével működő klub, a Kubatov vezette Fradi, és a Garancsi nevével fémjelzett, szintén brutális fizetésekért, átigazolási összegekért, rengeteg külföldi játékost foglalkoztató, hazai szinten igencsak bőséges játékoskeretet felmutatni képes Mol Vidi jutott eszünkbe. Nem tudom, hogyan fogalmazzak, és nem akarok megbántani senkit, de mintha ostobák lennének a klubok tulajdonosai, vezetői. Csányi nem kertelt, amikor azt mondta, hogy

...képzeljék el, hogy van 504 igazolt játékos a keretekben, csapatonként 42. És az 504-ből az elmúlt szezonban 223 egyetlen percet sem játszott. Hát normális az az ember, aki megengedi, hogy egy ilyen kerettel dolgozzon az edző, a klub, amikor pénzügyi gondok vannak? Ez elfogadhatatlan! Ha ez magától nem jut eszébe a kluboknak - és tisztelettel elnézést kérek a kivételektől, akik pluszban vannak és megfelelően gazdálkodnak -, akkor nekünk kell tennünk valamit, korlátozni fogjuk a keretek létszámát. Ez így nem mehet tovább, dobjuk ki a pénzt az ablakon. Akkor inkább menjen el az egész küldöttgyűlés mulatni, az is többet érne… és ennek a pénznek a nagy részét a külföldiek viszik haza. Teljesen értelmetlen dolog.

Van egy rossz beidegződés, amit sokszor hallok, hogy az edzők dolgába nem lehet beleszólni. Mi az, hogy nem lehet beleszólni? Hát kinek a pénzét költik?

- tette fel a kérdést.

Mi pedig válaszolunk: a miénket! 

Ugyanezt teszi egyébként Orbán Viktor is, amikor olyan országban épít ürességtől kongó, méregdrága stadionokat, és hoz létre eredménytelen akadémiákat, mindemellett még külföldi csapatokat is támogat közpénzekből, ahol évente megmenthető emberek tízezrei halnak meg az egészségügyi ellátás súlyos hiányosságai miatt.