Miközben Semjén kevert népességű Magyarország miatt aggódik, Orbán a nigériai migránsokat félti

Számukra ez a két dolog nem üti egymást. Egyáltalán. Sőt.

Az a politika, amit napjainkban a brüsszeli bürokraták képviselnek a migráció ügyében: inkorrekt, törvénytelen és antidemokratikus - jelentette ki Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes a Századvég Alapítvány Európa választ címmel kedden Budapesten rendezett konferenciáján.

Ebből az antidemokratikus szó a legszórakoztatóbb az ő szájából, azt amúgy úgy értette, hogy "az európai polgárokat nem kérdezték meg arról, akarnak-e kevert népességű, bevándorló országgá válni". Bár épelméjű ember nem tesz fel ennyire agysejthiányra utaló kérdést, ők megkérdeztek minket a nemzeti konzultációban erről. Tehát a Fidesz egy demokratikus kormány. Haha.

Tehát szerinte Európának a keresztény civilizációra és a nemzetek sokszínűségére, a nemzeti létre kell épülnie. Akik a keresztény civilizációt tagadják meg, Európa lényegét tagadják meg - mondta.

Mindeközben a migrációs válsághelyzet és a keresztényüldözés volt a fő téma Orbán és Matthew Hassan Kukah, a nigériai Sokoto megyéspüspöke, valamint Dacholom Datiri, egy nigériai református egyház, a Church of Christ in Nations lelkészi elnökének megbeszélésén kedden délután a Karmelita kolostorban.

Itt Orbán nagyon sajnálta a nigériai menekülteket, akik "a nemzeti összetartás hiánya, a felekezeti erőszak és a szegénység miatt Nigériából milliók emigrálnak, majd a világ különböző részein megalázást szenvedve élnek".

Ugyanakkor azt azért hozzátette, hogy "a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, és nem a bajt vinni a világ más térségeibe".

Vagyis ha mindezt megpróbáljuk összefoglalnia, megállapíthatjuk, hogy bár a keresztény civilizációt nem szabad megtagadni, ha nigériai keresztény vagy, azért inkább maradj otthon, ne gyere ide. Akkor se, ha üldöznek.