Hoppá: Orbán komoly bajban van, és csak családja védelme miatt ment Trumphoz?

Kiderült, hogy Washington szankciókat fontolgat Mészáros Lőrinc, dollármilliárdos felcsúti strómannal szemben, és a miniszterelnök veje, Tiborcz István, valamint Rogán Antal is a látókörükbe került!

Az amerikai kormányzatban előkészületek folynak arra, hogy a Globális Magnyitszkij-törvény alapján szankciókat vessenek ki Mészáros Lőrincre - írta meg az Átlátszó és a  Wall Street Journal.

Úgy tűnik, egyre nagyobb a nyomás a Fehér Házon, hogy fellépjenek a korrupt Orbán-kormány ellen. Az lehet a pocakos szerencséje, hogy ezzel párhuzamosan éppen azon fáradoznak, hogy jó kapcsolatot alakítsanak ki a budapesti vezetéssel, az amerikai elnöknek pedig vétó joga van, így a kivetni tervezett szankciókat valószínűleg nem hagyná jóvá.

Amik egyébként elég komolyak lennének, hiszen többek között az amerikai beutazási tilalmat és az Egyesült Államokban tartott vagyonelemek befagyasztását jelentenék a felcsúti stróman számára

- értesült a portál.

Egy biztos, mindez Orbán és az egész, korrupt rezsim számára intő jel lehet, belülről ugyanis szinte lehetetlen megdönteni ezt a rendszert, egy külső erő hatására azonban