Az Orbán-kormány legújabb ellensége a Facebook

Soros lassan 90 lesz, a migránsok pedig már egy jó ideje nem akarnak jönni. De mindig kell és lesz is valaki, akivel szemben majd „keményen odaáll” Orbán, hogy megvédje az országot, Európát, sőt az egész világot. Különben még a végén mindenki arra figyelne, hogy az alacsony bérek miatt elképesztő méretűre duzzadt a kivándorlás, és a munkaerőhiány, hogy a kórházakba nem gyógyulni, hanem meghalni járnak az emberek, vagy éppen arra, hogy az oktatás jelenlegi színvonala csak arra jó, hogy megvezethető tömegeket neveljen ki a kormányzással nem foglalkozó, tíz éve nyakunkon lévő Fidesz számára.

Meg kell osztani az embereket, harcolni, küzdeni, félni kell, hogy a valódi problémák helyett másra tereljék a figyelmet. Soros ellen minden idők legszégyenletesebb karaktergyilkosságát követték el Orbánék, a migránsokkal való riogatásnak köszönhetően maradtak egyáltalán talpon, bár a kerítés építésének ötlete sem tőlük származik. A mindent elárasztó propagandagyárak szorgalmas fluffereinek hála, eddig sikeresen mosták bele körülbelül 2 millió ember agyába, azt, amit éppen akartak.

Persze ehhez kellett, hogy a médiapiac 80%-át zsebre vágják, az egyetlen olyan felület, ahol bár szintén fölényben vannak, nem tudják uralni, cenzúrázni, betiltani, teljesen elfedni a valóságot (még), az az online tér.

A Magyar Nemzet a napokban címlapján adta olvasói tudtára, kicsoda, micsoda a legújabb ellenség, miután a Facebook letiltotta a fideszközeli Mediaworks által kiadott lapok és hírportálok hirdetési fiókjait.

faceellenség

A legnagyobb közösségi oldal egyébként már korábban egyértelművé tette, hogy igyekeznek visszaszorítani a politikai hangulatkeltést, és az álhíreket. Persze érthető, hogy mindez nem igazán tetszik Orbánéknak, akik pontosan tudják, hogy az alternatív valóság terjesztése nélkül már rég az őket megillető helyre kerültek volna.