"A házához küldött paparazzik az első lépcsőfok, de elhiheti, lehet ennél keményebb is" - Gyöngyösi levelet írt Webernek

A Jobbik EP-listavezetője Facebook-oldalán megjelent nyílt levelében fordult a Néppárt csúcsjelöltjéhez, aki újabban a kormánypropaganda főellensége.

Gondolta volna egy éve, amikor a kormányközeli oligarcha által birtokolt Figyelő című hetilapban adott interjújában dicsérte Orbán Viktort, hogy eljöhet az idő, amikor Ön is egy lejárató rágalomkampány áldozatává válik? - teszi fel Webernek a kérdést Gyöngyösi Márton, aki szerint a csúcsjelölt politikai karrierjébe is kerülhet, hogy szembe szállt Orbánnal. 

A jó hír az, hogy Önnek európai politikusként azért még mindig maradt a kezében eszköz azzal szemben, hogy végignézze, hogy épül ki Európa szívében egy egypárti rendszer, amelyben Ön egy közellenség - teszi hozzá. 

Gyöngyösi arról is ír, hogy nekünk, magyaroknak még nagyobb a tét, az, hogy a Fidesz felelőtlen politikája miatt mi kapjuk-e majd a szankciókat a nyakunkba.

A mi népünk érdekei kerülnek-e majd ismét hátrányba, ha a kormány miatt Magyarország jogait felfüggesztik az Európai Unióban, és a mi orrunk előtt zárulnak majd le a határok, ha Orbán elkezdi előkészíteni országunk távozását az Unióból. Sovány lesz a vigasz, hogy mindez az egész közösségnek és egész Európának fájni fog. De szerintem még nem késő mindezt megakadályozni. Nem késő lépni sem Önnek, sem az Európai Néppártnak és Európának sem.

- fogalmaz levelében a Jobbik alelnöke.