Orbán a szokásos kamu dumával próbálja bagatellizálni a Strache-botrányban való érintettségét

Orbán ismét azzal a szokásos, látszólag jól bevált bullshittel próbálja magát - Havasi Bertalan nevű csicskáján keresztül - mosdatni a Strache-botrányban, miszerint a kormányfő nem foglalkozik üzleti kérdésekkel, így a médiatulajdonosok döntéseivel sem. Ezt a kamut már jól ismerjük, hiszen számos, az Orbán-családot érintő korrupciós üggyel kapcsolatban hallottuk már ezt a pofátlan, ordas nagy cinikus hazugságot, hogy Orbán nem foglalkozik üzleti ügyekkel. Persze… Csak az apja, a testvére, a veje, a lánya, a felesége, meg az ország leggazdagabb emberévé tett sutyerák felcsúti barátja, no meg a többi közpénz-eltüntető suttyó stróman. A médiabirodalom építésével pedig - a jelek szerint - a videóban is megnevezett Heinrich Pecina foglalkozik…

Strache Orbánt is lebuktatta - Az egész osztrák kormánynak le kellett mondania azért, mert Strache volt alkancellár egyáltalán gondolt arra, ami Orbán Viktor rendszerében napi gyakorlat: ez pedig a média strómanokon keresztüli felvásárlása és propagandává züllesztése.

- írta Facebook-oldalán Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-listavezetője. És mennyire igaz.

Bár Orbán próbálta azzal a cinikus hazugsággal elütni az egyértelmű érintettségét, hogy médiatulajdonosok döntéseivel nem foglalkozik, de itt nem erről van szó, hiszen tulajdonképpen Strache megvádolta a magyar kormányfőt azzal, hogy átveri a magyar embereket és orosz strómanokkal építette ki fideszes médiabirodalmát. Ami egyébként egy gondolkodó embernek eddig is nyilvánvaló volt, most viszont egyértelművé vált. Ez nem médiaügy, hanem konkrétan egy szomszédos ország kormánya bukott bele abba a botrányba, amelyben feltűnik Orbán-Pecina-páros neve egy orosz oligarchákkal történő - pontosabban azoknak vélt - korrupciós egyeztetésen, amelyen a médiauralom csalárd módon történő megszerzése volt a téma. 

Én mindenesetre több millió honfitársammal együtt szeretnék választ kapni például arra, hogy:

  • Orbán Viktor milyen pénzekből vásároltatta fel a strómanjaival a magyar médiumok jelentős részét?
  • Valós-e az az állítás miszerint Heinrich Pecina Putyin strómanja?
  • Mi volt a valódi szerepe Heinrich Pecinanak Orbán médiadiktatúrájának kiépítésében?
  • Orbánnak is volt-e orosz segítsége a médiafelvásárlásban?

Ha pedig Orbánék azt hiszik, hogy a Strache-botrányhoz hasonló ügyek bagatellizálása örökké tarthat, akkor nagyon tévednek. Fognak ők még foglalkozni ezekkel az ügyekkel… Mert bár Orbán próbálja a szokásos szánalmas módon és érveléssel elütni a Strache-botrányban való érintettségét, ezt hívják úgy, hogy lehetetlen küldetés.

"Omnia tempus habent, et suis spatiis transeunt universa sub caelo" – mondja bölcsen a latin.