A fideszmédia már bőszen mosdatja Strachét

Bár az Osztrák Szabadságpárt elnöke bocsánatot kért a viselkedése miatt, a fidesznyalonc média hazugságrotora felpörgött és megírták: megint a bevándorláspárti erők állnak a probléma mögött.

Ausztriában a hétvégén bomlott fel a konzervatív Néppárt és a szélsőjobboldali Szabadságpárt koalíciója azután, hogy a szabadságpárti miniszterelnökhelyettes, Heinz-Christian Strache lebukott.

Orbánék a botrányt elintézték a szokásos gagyi dumával: ők nem foglalkoznak "médiaügyekkel", de azért a saját propagandagyárukon keresztül elkezdték nyomni a bullshitet. Azt, hogy a kormányválság valódi oka nem is Strache, hanem az, hogy 

Sebastian Kurz osztrák kancellár és az Osztrák Néppárt szándékosan arra játszott, hogy a menekültkérdést igen komolyan vevő belügyminisztert elmozdítsa a posztjáról. Azaz, a bevándorláspártiak buktatták meg az osztrák koalíciót.

Erről Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt belügyminisztere értekezett a Facebookon, az Origó pedig egyből rá is ugrott. 

Persze tudjuk, a túlzott oroszhaverság és a média strómanokon keresztüli felvásárlása, majd propagandagépezetté züllesztésének témája ebben a kontextusban még kellemetlenebb a Fidesznek, nem csoda, hogy megnyomták a pánikgombot.