Ausztriában a politikai stabilitásnál fontosabb a tisztesség, amiről Orbánnak feltehetően már emlékei sincsenek

Orbán azzal győzködi az embereket a Strache-botrány után, hogy milyen fontos a politikai stabilitás, arra célozva, hogy Ausztriában új választást kellett kiírni, miután kiderült, hogy az osztrák alkancellár a saját hazáját is eladta volna a hatalomért az oroszoknak. Nos, szerintünk és feltehetően a józanul gondolkodó többség szerint inkább legyen egy évben öt választás, ha minden egyes fordulónál újabb hazaárulók esnek ki a közéletből. Orbán érvelése tulajdonképpen az, hogy inkább legyen büdös, de legalább nincsen hideg. Ezzel ellentétben sokkal szerencsésebb, ha ügyesen kiszellőztetünk egy gyors kereszthuzattal, hadd tisztuljon ki ez a beposhadt, élősködőkkel és kórokozókkal telt, korrupt hazaárulástól bűzlő levegő!

Orbán Viktor egy zalaegerszegi járműipari tesztpálya első ütemének (!) cseppet nem kampánygyanús átadásán mondta két migránsozó riogatás között, hogy

osztrák barátaink most nem jöttek, mert ott soron kívüli vadászidényt hirdettek meg.

A kormányfő  ezzel a félmondattal utalt a hétvégi osztrák eseményekre, ami azért csoda, mivel a kormánymédia olyan mélyen hallgatott Strache látványos bukásáról, mintha nem is történt volna semmi. Pedig Orbánon és a házi médiáján  kivül már mindenki jól tudja, hogy nem soron kívüli vadászidény van, hanem az alkancellár csúnyán lelepleződött egy videofelvételen, hogy a hatalomért cserébe segítette volna az oroszok befolyását. Feltehetően ugyanez történt Orbán esetében is, hiszen nagyon beégett a Simicska Lajos által idézett mondata, miszerint majd a Roszatom vásárol neki egy kereskedelmi tévét. És lám azóta van kormánypárti TV2, no meg oroszpárti Paks2 is. De Orbán mást is mondott Zalaegerszegen, felhívta ugyanis a figyelmet a politikai stabilitás jelentőségére, arra célozva, hogy szegény sógoroknál új választást kellett kiírni. Ez két dologról árulkodik: egyrészről, úgy tűnik, hogy Orbán még nem fogta fel, hogy a XXI. századi Európában az ő politikai stabilitása annyira erős, hogy körülbelül egy nap alatt elsöpörheti a népharag, másrészről pedig - a jelek szerint - azt sem fogta fel, hogy az emberek többsége egy ilyen aktust a politika pozitív megtisztulási folyamatának tartja.