Hasít Orbán migránskaravánja: hazánkba a legkönnyebb betelepülni az összes EU-tagország közül

A szemünk láttára zajlik a népességcsere: a magyar fiatalok ki, az ukrán, török, és még ki tudja honnan érkező, olcsó külföldi munkaerő, beáramlik az országba. Elképesztő, de ezzel párhuzamosan Orbán még mindig simán beadja híveinek, hogy meg akarja állítani a bevándorlást. Vajon, ha a lehúzott redőnyös, egy egész országot fogva tartó, fideszes szavazóknak is leesik egyszer a tantusz, ezt is Gyurcsánnyal, vagy Sorossal magyarázzák majd?

Orbán anno a talpon maradását köszönhette annak, hogy végighaknizta és kamuzta az országot azzal, hogy a bevándorlást egyedül ő képes megállítani, az összes ellenzéki párt pedig támogatná a migrációt, miközben az állam számára veszteséges, néhányaknak viszont igencsak zsíros biznisznek bizonyuló letelepedési kötvényekkel 20 ezer migránst lazán betelepítettek az országba. Mostanra pedig - az Orbán-kormánynak „hála” -

egyetlen EU-s tagállamba sem olyan könnyű betelepülni, mint Magyarországra

- állítja a Népszava.

Nálunk nőtt ugyanis legnagyobb mértékben az Unión kívülről érkezőknek adott tartózkodási engedélyek száma, 2015 és 2017 között 113 százalékkal!

Miután ez az adat kiderült, a lap a KSH-hoz fordult, azzal a kérdéssel, hogy a

Magyarországon tartózkodó külföldi állampolgárok földrészek, országok és nemek szerint című tábla tartalmazza-e a letelepedési kötvénnyel érkezőket, illetve azokat, akik Kiss Szilárd korábbi diplomata moszkvai „vízumboltjában” vettek magyar schengeni vízumot.

Az adatok minden olyan külföldi állampolgár adatát tartalmazzák, akik „legálisan, tartózkodásra jogosító engedély birtokában 12 hónapig vagy azt meghaladóan tartózkodnak az országban”.

- közölte a hivatal. A Belügyminisztérium adataiból viszont az valószínűsíthető, hogy a statisztikában nem szerepelnek a letelepedési kötvényesek:

Huzamos tartózkodásra jogosító engedély kiadására számos hatóság jogosult, ezek a hatóságok a kiadott engedélyekről vezetnek statisztikát, azaz minden hatóságnál van hiteles adat az adott hatóság által kiadott engedélyekről (…) ezek a statisztikai adatok azonban nem kerülnek összesítésre

- ködösített - szokás szerint - a belügy.

A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal adataiból azonban már világosan látszik, hogy míg 2017-ben 59 ezren kértek tartózkodási engedélyt, tavaly ez a szám nagyjából a duplájára emelkedett, 111 ezerre!!!

Ezt pedig talán még Orbán hívei is felfogják majd, egyszer, valamikor, ha máskor nem, akkor biztosan, amikor a saját bőrükön tapasztalják majd, hogy hemzseg az ország a betelepített, innen-onnan érkező olcsó, külföldi munkaerőtől. És mindezt rohadt nehéz lesz majd ráhúzni Gyurcsányra, Sorosra, a Facebookra, vagy mondjuk a földönkívüliekre. Mondjuk simán megteszik ezt a lassan teljesen szétrothadó egészségügyi ellátás esetében is, holott az orruknál fogva vezetett embereknek köszönhetően lassan tíz éve Orbán Viktornak hívjak Magyarország kormányzással nem törődő miniszterelnökét.