Gulyás freudi üzenete: Nem baj, ha korrupt hazaáruló vagy, csak légy nagyon óvatos!

Gulyás Gergely azt találta nyilatkozni az egykor szebb napokat látott, mára szélsőségesen kormánypártivá lett Mandinernek a Strache-botrány kapcsán, hogy: „Azt remélem, hogy közöttünk nincsenek vezető pozícióban olyanok, akik hasonló óvatlanságot követnek el.”

Azonnal meg is cáfoljuk a címet: ez kérem szépen már nem is freudi elszólás, hanem fullba kretén méghozzá hátulról mellbe. Nagy valószínűség szerint a világ bármely táján – néhány Orbán által nagyra tartott keleti diktatúrát kivéve - még a fenti mondat egyszerű kimondása is azonnali fejvesztéssel járna, azonban 2019 Magyarországán ez egy begépelt-leegyeztetett-jóváhagyott interjúban megjelenhet.

Aztán Orbán kancelláriaminisztere még mond egy olyat is a sajtószabadság kapcsán, feltehetően - az észak-koreai „legjobb gyakorlatra" gondolva -, hogy egy ország „úgy tudja leginkább a külföldi beavatkozás lehetőségét mérsékelni, ezáltal a saját szuverenitását megőrizni, ha a sajtóorgánumok nincsenek nyolcvan vagy kilencven százalékban külföldi tulajdonban”. Ehhez már tényleg semmilyen megjegyzést nem érdemes hozzáfűzni, maximum annyit, hogy: beszarás.

Ne felejtsük, hogy Gulyás Gergely a közelmúltban többször is találkozott a korrupt hazaáruláson rajtakapott Heinz-Christian Stracheval, aki márciusban azt mondta, hogy tárt karokkal várja Orbán Viktort egy közös EP-frakcióban. Májusi budapesti látogatásán pedig a következőket nyilatkozta egy osztrák napilapnak Orbánról:

Nagyon nagyra értékelem Orbán Viktort, ezért is örülök a mai találkozónak. A magyar miniszterelnök egy olyan európai politikus, aki a korábbi Wilkommens-őrülettel szemben segített megállítani az illegális bevándorlást.

Nos, madarat tolláról, embert barátjáról... De azt ne felejtsük el, hogy ebben a történetben Orbán az igazi kasszafúró, Strache csak egy lebukott mandarintolvaj, egy tehetségtelen, lúzer tanítvány!