Szegvár fideszes polgármestere úgy buzdít szavazásra, hogy elvitt egy busznyi nyugdíjast a határkerítéshez

Mondjuk, migránssal valószínűleg nem találkoztak, de vélhetően nekik a kerítés látványa is elég ahhoz, hogy a Fideszre szavazzanak.

Az Index írta meg, hogy Gémes László, Szegvár fideszes polgármestere, Csongrád megyei közgyűlési képviselő buszos utat szervezett a határkerítéshez.

A politikus a lapnak azt mondta, nem volt nyíltan meghirdetve a túra, "mert akkor túl sok jelentkező lett volna", úgyhogy ismerősi körökből, például Szentesről, Szegvárról, Fábiánsebestyénről jött össze mintegy 50 ember. Állítólag a saját pénzéből szervezte a bulit.

Az Indexnek látogatói forrásból is vannak információi az útról:

Akivel beszéltek, azt Fidesz-szimpatizánsként az egyik helyi Fidesz-irodából keresték meg, hogy lenne-e kedvük menni. A lap úgy tudja, szinte csak középkorúak-idősek vettek részt a túrán (ez látszik is a fotón). Az informátor szerint egy délelőtt lement az egész kirándulás, nem kapcsolták egybe semmi más programmal, a direkt politikát kerülték a szervezők és rendkívül korrekt volt ilyen szempontból a hozzájuk rendelt rendőr is:

Szegény azt is profin kezelte, amikor a technikai kérdések után a keményebb nyugdíjasok elkezdtek arról érdeklődni, hogy miért nincs aláaknázva az egész sáv, és miért nem lőnek a behatolókra - mondta.

Ennél pedig már csak az a szebb, ahogy mindezt Gémes a Facebookra posztolta: