Szánalmas, ahogyan a fideszesek pózolnak fejlesztések, beruházások mellett, miközben titkolják, hogy azok uniós pénzekből valósultak meg

Szokásukká vált, hogy finoman hallgatnak arról, hogy az Orbán-kormánynak rohadtul nincs köze az adott település fejlődéséhez. Brüsszelnek annál inkább. Igen, annak a Brüsszelnek, amit sokszor azok az agymosáson átesett Orbán-hívők is meg akarnak állítani, akik egy adott beruházás haszonélvezői.

Korábban nálunk is olvashattál arról, hogy a fideszes Szita Károly, hűséges nyallerként, a gazdi álharcának nevében bármikor szembeszállna Brüsszellel, miközben az sem zökkenti ki szerepéből, hogy nemrég uniós pénzeknek köszönhetően fejlődött Kaposvár, hiszen EU-s forrásokból kerültek napelemek iskolákra, óvodákra, kollégiumra, kulturális központra, a városi fürdőre, több helyen pedig nyílászárókat cseréltek, gépészeti rendszert, szellőzőrendszereket és világítástechnikát is korszerűsítettek. Ennek köszönhetően hatékonyabbá vált az intézmények energiafelhasználása, nem mellékesen pedig olcsóbb lett a fenntartásuk is.

Persze Szitáról a „városában” is egyre többen tudják, milyen érdekeket szem előtt tartva végzi munkáját.

A minap pedig Dr. Simon Miklós fideszes szabolcsi országgyűlési képviselő világgá kürtölte: létrehozta az EP-kampány legjobb plakátját. Ezen szerepel a Fidesz éppen aktuális jelmondata, több mint egy tucat fejlesztési terület, a kormánypártok logója, a magyar címer, és a Széchenyi 2020 emblémája is.

A fideszes politikus éppen csak azt felejtette el jelölni a reklámeszközön, hogy a 104 fejlesztésre fordított, 15 milliárd zöme honnan érkezett, történetesen ugyanis, egészen véletlenül nem került rá a roll upra az uniós zászló. De hát ki foglalkozik efféle apróságokkal…Különben is, még a végén összezavarnák a valóságtól elszokott szavazóikat.

Borítókép: Facebook/Simon Miklós