Vastag bőr: Orbán szerint Brüsszel veszi el a gazdák pénzét, miközben az Unió tömi ki a fideszes oligarchákat

Orbánnak volt arca tegnap azt kijelenteni, hogy Brüsszel a gazdák pénzének egy részét el akarja venni. Pedig a gazdák pénzét nem más veszi el, mint a Fidesz, aki 10 éve tart törvényesített földrablást, és tömi ki uniós pénzzel (is) az oligarchái zsebét.

Brüsszel a gazdák pénzének egy részét el akarja venni, és oda akarja adni a migránsok támogatására, amit meg kell akadályozni – mondta Orbán Viktor csütörtökön a Fejér megyei Mezőfalván, a III. NAK szántóföldi napok és agrárgépshow rendezvényén.

És ezzel szemben mi a valóság a gazdák pénzét illetően?

Pl. az, hogy csak Csányi Sándor tavaly több mint négymilliárd forint (4.000.000.000 Ft) uniós agrártámogatást kapott, a második legtöbbet Orbán haverja, Mészáros Lőrinc zsebelte be. 

Mert ők, az ország első és második leggazdagabb embere rászorulnak a föld alapú támogatásokra, és nem is lenne egyébként az országban olyan kisgazda, aki jobban megérdemelné.

Az uniós agrártámogatások alapja egyébként a területalapú támogatás, jelenleg minden hektár után 70 ezer forintot kapnak a gazdák függetlenül attól, hogy mit vetnek. Ki lehet számolni, mekkora területen "gazdálkodnak" Orbán kegyeltjei. Akikből mellesleg van bőven, véletlenül pont mint nagybirtokos.

Amúgy az EU szeretne változtatni a támogatási rendszeren, többek között támogatási plafont is bevezetnének, hogy ne lehessen végtelen mennyiségű uniós támogatást felvenni. Ez nyilvánvalóan nem tetszik Orbánnak és hűbérurainak, szerencsére a migránskártya ilyenkor korlátlanba felhasználható.