Handó Tünde visszamenőleg legalizáltatná a törvénysértéseit

Úgy tűnik, szorul a hurok.

Törvénymódosítással orvosoltatná saját korábbi törvénysértéseit az OBH elnöke - közölte az Országos Bírói Tanács, amely szerint Handó "hatásköreit alkotmányos ellenőrzés nélkül gyakorolja (...) szembehelyezkedett az Alaptörvényben világosan megfogalmazott kontrollált hatalomgyakorlás elvével". 

Éppen ezért eltávolításának érdekében május elején fordult az Országgyűléshez az Országos Bírói Tanács. Handó kellemetlen helyzetbe került, ezért most újabb trükköket szeretne bevetni.

Például megemeltetné az Országos Bírói Tanács létszámát a jelenlegi 15-ről 26 főre, ami az OBT szerint azt a célt szolgálja, hogy Handó elérje a jelenlegi összetételű, hat évre megválasztott felügyelő testület tagjainak idő előtti menesztését. Aztán legalizálná az OBT által aggályosnak nevezett kinevezési gyakorlatát, módosítaná a bírák áthelyezésének szabályait, lehetővé tenné a bírák kirendelését akkor is, ha a bírósági vezető és a vele hozzátartozói viszonyban lévő beosztottja között összeférhetetlenség merül fel. Továbbá azt is törvénybe iktatná, hogy személyzeti határozatok esetén az OBH elnöke, azaz ő maga ne állhasson alperesi pozícióban.

A fideszes többségű parlamenttől mondjuk senki nem vártam hogy Szájer József feleségét majd komolyan felelősségre vonja. Ugyanakkor talán erre szokás azt mondani, hogy csak egy vak és egy Fidesz-szavazó nem látja, hogy milyen arcátlan módon zajlik az igazságszolgáltatás "igaz" tartalmának eltávolítása.