Tele lett a gatya: Orbánék a korábban általuk bevándorláspártinak (!) titulált Manfred Webert szavazták meg frakcióvezetőnek!

Nem mást. Most már egész Európa szemtanúja, hogy hogyan kuncsorog a felcsúti macsó a néppárti tagságért és a családja gazdagodását jelentő EU-s pénzekért a populisták lebőgése után. Most már nem csak a gondolkodó magyar emberek, hanem egész Európa láthatja, hogy hogyan forgatja a köpönyegét Orbán Viktor, ha az ellopható pénzekről és az azt biztosító hatalom megtartásáról van szó. Csak azt nem értjük, hogy hova tűnt az EP-választások előtt még kemény csávót játszó felcsúti fasza gyerek. Hirtelen tele lett valakinek a gatyája? A Fidesz is bevándorláspárti lett?

Orbán nem ragaszkodik mindenáron a néppárti tagsághoz - szóltak a hírek tavasszal a még bizonytalan kimenetelű EP-választások előtt, sőt populista és putyinista vezetők kölcsönösen végighaknizták egymást – populisták által vezetett Európát vizionálva – a május végi nagy lebőgés előtt. Igaz az osztrák Strachéról azóta nyilvánvalóvá vált, hogy oroszok által korrumpálható hazaáruló, persze nem mintha Salvini vagy Le Pen hazaárulásával kapcsolatban lennének averzióink. A magyar kormányfőt pedig itthoni közönség előtt nem kell bemutatni… Ezeken felül Orbán gyakorlatilag néhány napja még azt nyilatkozta a német Bildnek Manfred Weberről, hogy nem tartja alkalmasnak, hiszen gyenge vezető és már nem is konzervatív. Sőt, a kormánypárti média szinte folyamatosan arról cikkezett, hogy Manfred Weber egy bevándorláspárti szövetség vezetője akar lenni és egyébként is sorosbérenc. Most pedig, ahogyan azt mi is megírtuk, Orbánék meghunyászkodva megszavazták Mandfred Webert az Európai Néppárt frakcióvezetőjének. Azt a Manfred Webert, akiről néhány napja még azt hazudta az Orbán-kormány, hogy megsértette a magyarokat. Hallatlan! Ez veszélyes: Orbánék támogatnak egy alkalmatlan és gyengekezű, bevándorláspárti sosorbérencet. Vajon ezt, hogyan fogja kimagyarázni a fideszes média? Mit fog erre böfögni két pacal között Bayer Zsóti és Németh Szilárd? Orbán Viktor vajon milyen beteges és kényszeres mosollyal, illetve hány nyelvöltögetés/perc egyéni rekorddal fog elmenekülni az újságírói kérdések elől? Mit fog erre hazudni Halász „Bubus” János?

Mi már sejtjük: semmit. A megmagyarázhatatlant ugyanis fölösleges magyarázni. Egyszerűen csak be kell kussolni. Eloldalazni. Tanulni kell ezt a szerepet is, mert lesz ennek még böjtje, lesz még következménye ennek a rengeteg és nyilvánvaló hazugságnak.