A nyáron bedőlhet a fővárosi sürgősségi ellátás

Májusban már egy hétvégére megtörtént. Megtörténhet bármikor.

Noha a kormányzati kommunikáció szerint az átalakításokkal megoldották a sürgősségi ellátást, több kórházigazgató ma is úgy látja: bármelyik pillanatban „beomolhat náluk a rendszer.” Egy vezető azt jelezte: a nyáron bedőlhet a fővárosi sürgősségi ellátás, elég, ha néhányan megbetegszenek a szabadságolások idején. Továbbra sincs ugyanis elég orvos a biztonságos működéshez - elemzi a helyzetet egy hosszú cikkben a Népszava.

A képlet egyszerű: nincs elég orvos, mert nem tudják őket megfizetni.

És mi ezzel szemben a kormányzati kommunikáció?

Hogy nincs elvándorlás, a Fidesz pedig már rég megoldotta az egészségügy problémáit, amit ugye Gyurcsányék leromboltak.

Ki emlékszik még az egy hónappal ezelőtti közleményükre, amit a sürgősségi ellátás tragikus helyzetével kapcsolatban adtak ki?

Így szólt:

Gyurcsányék álhíreket terjesztenek, miközben ha rajtuk múlott volna, akkor már tényleg rég válsághelyzet lenne az egészségügyben.  Kormányzásuk alatt folyamatosan elvették a  pénzt a kórházaktól, az összeomlás szélére sodorták a betegellátást. A Fidesz 2010 óta pótolja a Gyurcsányék által elvett pénzeket, stabilizálta a kórházak működését, építi, felújítja és  fejleszti  a kórházakat. Ha a DK-n és a többi bevándorláspártin múlik, akkor az egészségügy is tényleg válságba kerülne, mert az európai baloldal legalizálni akarja a bevándorlást, amelynek az is a része, hogy egészségügyi ellátást akarnak biztosítani migránsok millióinak.

És ezt bármikor megismétlik lelkiismeret-furdalás nélkül. Ergo megoldásra senki ne számítson.