Újabb diplomáciai brillír: Szijjártó "tudomásul vette", amit a románok mondtak

Teodor Melescanu arról tájékoztatta Szijjártó Pétert, hogy a román miniszterelnök utasítására a román védelmi minisztérium felügyelete alá kerül az úzvölgyi temető. Éééééés: "a magyar miniszter ezt tudomásul vette"- közölte a minisztérium sajtófőosztálya. Ehhez a diplomáciai sikerhez ezúton is gratulálunk!

Ismét telefonon egyeztettek, Petivel pedig megint feltörölték a padlót. Teodor Melescanu arról tájékoztatta Szijjártó Pétert, hogy a román miniszterelnök utasítására a román védelmi minisztérium felügyelete alá kerül az úzvölgyi temető, a magyar miniszter ezt tudomásul vette - áll a közleményben.

Ja, s mellesleg Carmen Dan román belügyminiszter szerint az úzvölgyi katonatemetőben június 6-án szolgálatot teljesítő rendőri és csendőri erők teljesítették küldetésük három fő célkitűzését:

sikerült megelőzniük a magyarok és románok közti összetűzést, a személyi sérüléseket és a sírgyalázást.

Vagyis, akkor ezek szerint nem számít "összetűzésnek", hogy megvadult, embernek tűnő, ugyanakkor humánumot vesztett egyedek betörték az úzvölgyi temető kapuját, beözönlöttek a sírkertbe, kitépték a kereszteket, majd többen sírkeresztekre felmászva lengették a román zászlókat.

Szijjártó Péter nyilvánvalóan ezt is tudomásul vette. Mert Szijjártó Péter diplomáciai szempontból nagyjából arra alkalmas, amire az össze többi fideszes prominens, ha valódi kiállásról van szó: hogy tudomásul vegyen valamit, aztán megpróbálja azt hazafias nemzetmentő cselekedetként beállítani az egybiteseknek íródott fluffermédiában.

A probléma az, hogy ezt nem csak mi tudjuk, hanem pl. a románok is.