A koreaiak szerint lefestették a baleset nyomait a Viking Sigyn testén

Közben teljes hosszában kiemelték a Hableányt, a búvárok most arra várnak, hogy elegendő vizet sikerüljön kiszivattyúzni a roncsból, hogy bemehessenek újabb áldozatok után kutatni.

A dél-koreai Yonhap hírügynökség a történtekkel párhuzamosan azzal a megdöbbentő dologgal állt elő, hogy a tragédia óta átfestették az azóta már újra Magyarországon lévő Viking Sigyn szállodahajó egy részét.

Az összesen 28 halálos áldozatot követelő baleset körülményei miatt a dél-koreaiak korábban kifogásolták, hogy a Viking Cruises tulajdonában lévő hajó elhagyhatta Magyarországot a szörnyű tragédia után. Ha pedig igaznak bizonyulnak a hírügynökség értesülései, felmerül a kérdés, vajon miért engedték, hogy Viking elhagyja az országot?

A Viking Cruises nevű svájci cég egyébként egy magyar kft-n keresztül közösen tulajdonolja a Rogánhoz tartozó Magyar Turisztikai Ügynökséggel a legfőbb dunai hajós céget, a Mahart Passnave-t.

A szállodahajók fogadásából származó árbevétel 2010-ben együttesen mintegy 1,3-1,5 milliárd forint, együttes hasznuk pedig mintegy 1-1,2 milliárd forint volt. A tulajdonos Viking valószínűleg kedvező kondíciókkal dokkolhatja szállodahajóit a belváros legszebb panorámát nyújtó dunai pontjain, sokszor elfoglalva a rakparton sétálók elől a teljes kilátást

- írta meg az Index.

habl3