Napi nem meglepő: A Médiahatóság szerint is normális, hogy fideszes kampányfilmet közöl hírként a közmédia

*a 80 milliárdnyi adóforintból működő KÖZmédia.

Sneider Tamás, a Jobbik elnöke a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz (NMHH) fordult az abszurd kampányolás miatt, de a képviselő nemrég megkapta a hatósági választ, miszerint

a Médiatanács úgy látja, nem történt politikai reklámozás, mert a reklám kicsit szerkesztve volt.

Aki esetleg nem emlékezne: a Ferencváros-Újpest bajnoki meccs félidejébe elhelyezett egyperces villámhíradóban a köztévé szinte pozitív hírként ünnepelte a Fidesz új kampányfilmjét - mely egyébként eleve hazugságra épül. A DK-s Czeglédy Csaba, az MSZP, az LMP, a Párbeszéd és egy magánszemély is kifogást nyújtott be a közmédia ellen, és a Nemzeti választási Bizottság el is marasztalta az MTVA-t, mondván, a kifogásban hivatkozott műsorszám tartalmát tekintve politikai reklámnak minősül, amiben a Fidesz az EP-választásra támogatókat kíván szerezni. "A képi megjelenítés melletti narráció szintén a Fidesz választási üzenetét közvetíti" - írták.

Az MTVA ezután felülvizsgálati kérelemmel a Kúriához fordult, és surprise, 

A Kúria igazat adott az MTVA-nak, az NVB határozatát megváltoztatta és a híradóval szembeni kifogásokat teljes egészében elutasította.

Tehát immár minden lehetséges fórum kijelentette: az, hogy a mi adóforintunkból működő közmédia fideszes szócsőként, diktatórikus propagandagyárként funkcionál, teljesen rendben van.