Orbánék beismerték, hogy nem tudnak és nem is akarnak mit kezdeni a kivándorlással és a népességfogyással

Mindössze 726 új bölcsődei férőhelyet létesítenek.

A kormány családi bölcsődék létrehozására kiírt pályázata alapján - 465 millió forint támogatásból - 726 bölcsődei férőhely létesül a következő évben

- mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára tegnap.

Orbánék újabb látszatintézkedése annak tükrében is roppant átlátszó, és nevetséges, hogy

a települések 80 százalékában jelenleg nincsen bölcsőde.

Két éve 2610 olyan település volt a 3338-ból, ahol egyáltalán nem volt bölcsőde, összesen pedig több mint 70 ezer gyermek számára nem volt helyben elérhető ez az ellátás.

Ráadásul az Eurostat adatai szerint 88 ezer olyan magyar van, aki a bölcsődei ellátás hiánya miatt nem dolgozik, vagy emiatt tud csak kevesebbet.

Szóval Novák Katalin bejelentéséről, a 726 férőhelyről kijelenthetjük, hogy pontosan annyit ér, mintha Kásler vigyorogva közölné, hogy sikerült két csomag kötszert vinni az egyik, összeomlás határán lévő fővárosi kórházba.

Persze az is lehet, hogy a simlis pocakos pontosan tudja, hogy az alacsony bérek, az oktatás, az egészségügyi ellátás állapota, a folyamatos gyűlöletkeltés, a mértéktelen korrupció miatt egyre többen hagyják el majd Orbánisztánt, és folytatódik a már így is lesújtó tendencia, vagyis egyre kevesebb magyar születik, jelentős részük ráadásul külföldön.