Demcsák Zsuzsát bevitték a rendőrök: Részegen, visszaesőként, buszsávban!

Hétfő este a Szentendrei út elején állították félre a buszsávban alkoholos befolyásoltság alatt szabálytalanul közlekedő műsorvezetőnőt. Mivel Demcsáktól 2016-ban hasonló eset miatt már két évre bevonták a jogosítványát, most visszaesőként állították elő.

Megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a Budapesti Rendőrfőkapitányság III. kerületi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának járőrei 2019. június 10-én 23 óra 20 perckor a Szentendrei úton intézkedés alá vontak egy járművezetőt, mivel szabálytalanul a buszsávban közlekedett. A rendőrök az intézkedés során légalkohol mérő készüléket alkalmaztak, melynek jelzése alapján további eljárási cselekmények lefolytatása céljából előállították a járművezetőt a BRFK III. kerületi Rendőrkapitányságára, ahol járművezetés ittas állapotban vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

 

– erősítette meg a rendőri intézkedés tényét a Ripost kérdésére a Budapesti Rendőrfőkapitányság.

Az ittas járművezetés tényállásával az elkövető vétséget követ el, amelynél a járművezetéstől eltiltás büntetése, illetve a pénzbüntetés mellett akár két évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

Aki ittas állapotban vasúti vagy légi járművet, gépi meghajtású úszólétesítményt vagy közúton, illetve közforgalom elől el nem zárt magánúton gépi meghajtású járművet vezet, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő

- rendelkezik a Demcsák Zsuzsa által elkövetett bűncselekmény törvényi tényállásáról a BTK 236. paragrafusának első bekezdése.

demcsak_facebook

Demcsák Zsuzsa (Forrás: Facebook.com)

(Főkép: Blikk)