Szijjártó az elítélt Gruevszkiről: "A jövőben is fogok vele konzultálni"

Azosztigen - vághatná rá a meglepett magyar állampolgár, de az igazság az, hogy ebben az országban már semmi nem okoz meglepetést.

Lássuk csak a tényeket!

1. A korrupció miatt hazájában jogerősen börtönre ítélt Gruevszkit magyar diplomaták szöktették a büntetés elől Budapestre.

2. Törvénysértő módon kapott menedékjogot.

3. A múlt hét pénteken a külügy egyik helyettes államtitkára a szökésben lévő volt miniszterelnökkel a 444 szerkesztősége mellett titkos találkát bonyolított le.

Hogy ez miért aggályos, azt ma épp Vadai Ágnes hozta fel a parlamentben.

Arra pedig Szijjártó Péter reagált. Így:

„(...) ha a leghitelesebb információt akarjuk beszerezni arról, hogy mi történik a Nyugat-Balkánon, merre mutatnak a Nyugat-Balkáni folyamatok, akkor kivel beszélnénk, ha nem egy olyan emberrel, aki ott 10 évig miniszterelnök volt? És igen, rendszeresen szoktunk vele beszélni. Az, hogy hol, semmi jelentősége nincsen. Én például a minisztériumban szoktam vele beszélni a saját irodámban. És az, hogy a külügyminisztérium tisztségviselői kapcsolatot tartanak egy emberrel, aki 10 évig a saját hazája miniszterelnöke volt, az szerintem természetes. És tudják mit, képviselőtársaim, ez a jövőben is így lesz, a jövőben is rendszeresen fogunk vele kapcsolatot tartani, én a jövőben is fogok vele konzultálni a Nyugat-Balkánt érintő kérdésekben, azt nyilvánvalóan mining az irodámban fogom tenni, és mondok önöknek még valamit tisztelt képviselőtársaim, Nikola Gruevski támogatja saját hazájának euroatlanti integrációját. (...)”

Nos, van még kérdés?