71,2 milliárd forintos költségvetési támogatást kapó MTVA 2018-ban 2,3 milliárd forint veszteséget termelt

Tavaly meghaladta a 100 milliárd forintot a közmédia költése, amit még a szintén tekintélyes költségvetési támogatás sem tudott kompenzálni - járt utána a napi.hu.

A lap átnézte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) tavalyi eredménykimutatását, melyből kiderült, hogy

a 71,2 milliárd forintos költségvetési támogatást kapó MTVA 2018-ban 2,3 milliárd forint veszteséget termelt.

Pedig bevétele bőven akadt a szolgáltatónak: a 2017-es 95,2 milliárd forint helyett 2018-ban már 98,9 milliárd forint szerepelt a mérleg bevételi oldalán, de ez sem volt elég a kiadások fedezésére. Ugyanis kisebb fajta rekordként tavaly 101 milliárd forintot költöttek, ami 5 milliárd forinttal haladja meg a 2017-es költéseket. A közel 100 milliárd forintos büdzsé ellenére az MTVA-nak likviditási problémái adódtak. "Az év közbeni finanszírozási problémáinkat sajnos kénytelenek voltunk a relatíve drága folyószámla és rulirozó hitelekkel megoldani" - olvasható a beszámolóban.

Nem értjük, mi lehet a probléma, hiszen az alkalmazottak mind nagyon magas színvonalon teljesítenek, ahogy a befogadó közönség is egyértelműen a magas intelligenciájú réteg, kifinomult televíziózási szokásokkal, ízléssel.