Magyarország, én így NEM szeretlek

“Nálunk a nemzetet gyilkolják meg. Pár százezer ember kisajátítva tartja a országot. A nép milliói jogtalan rabszolgák. Az ország koldus és leigázott. A parlament urai pedig liferálják a népet, a nép jogait, a hazát. Ilyen nemzetveszejtő ocsmányságot nem mutat föl a világhistória. Orgiája ez az összegyülemlett bűnöknek. Beteljesülése a kérlelhetlen fátumnak. Fölfakadt seb vagyunk most Európa testén. Lesz-e balzsam erre a sebre, vagy egyszerűen ki fogják égetni?… "

Ady sorai szinte a bőrünkre égnek, mert ma a 21. században van egy ország, méghozzá Európa közepén, ahol

  • bírósági döntés, és a Kúria szerint is ki lehet mondani a miniszterelnök kabinetfőnökéről, hogy bűnöző
  • a jegybank elnökéről jogszerűen lehet kijelenteni, hogy ellopta a közpénzt
  • a főügyészről meg azt, hogy fideszes
  • a miniszterelnök nem kormányzással, csak hatalmának megtartásával, és családjának minél nagyobbra hizlalásával foglalkozik
  • az álkeresztény kormányfőnek előrébb való a stadionok, akadémiák, akár külföldi egyházak létesítése, mint az oktatás, a bérek, az egészségügy rendbetétele, vagy éppen a kivándorlás megállítása
  • a józan ész, az együttműködés helyett a félelem és a gyűlölet az úr
  • az Orbán család az egész országot kiszipolyozza, méghozzá következmények nélkül
  • a simlis banda tettestársaiként a történelemkönyvekbe vonuló propagandagyárak szervilis percemberkéi szorgalmasan és gátlástalanul teszik a dolgukat, hogy fennmaradhasson ez a rendszer, aminek ők is haszonélvezői.

Ebben az országban élünk, azokkal az orruknál fogva vezetett, mesterségesen legyártott és félelemben tartott Orbán-hívőkkel együtt, akik minderre felhatalmazzák szeretett vezérüket.

Az országban, melynek Európa szerte példaként emlegetett miniszterelnöke van…

Elrettentő példaként.

Ősszel önkormányzati választások lesznek. Hosszú idő után egy olyan lehetőség ez, ahol a lejáratókampányok, a szavazatvásárlások, az agymosás ellenére reális esély mutatkozik arra, hogy kifejezzük, milyen országban szeretnénk élni.