Erős és büszke: akkora a munkaerőhiány, hogy rövidítenék a vasárnapi nyitvatartást

Egységes üzletpolitikai döntéssel rövidíthetik vasárnapi nyitvatartásukat a kereskedők a jövőben, ha a vásárlók elfogadják a munkavállalók szempontjából kedvező és egyes cégeknek kifizetődőbb változást - írta az esetről különös látószögből a Magyar Nemzet.

A változást leginkább a bevásárlóközpontok elleneznék, míg például a diszkontláncok kevésbé. A plázák üzemeltetőinek ugyanis az az érdekük, hogy a kisebb-nagyobb bérlők minél hosszabb, a hét minden napján jellemző nyitvatartással működjenek.

- mondta Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke a lapnak.

Természetesen minderre nem lenne szükség, ha erős és büszke hazánkban nem lennének szánalmasan alacsonyak a bérek, és vállalhatatlanok a munkakörülmények, na meg, ha nem egy olyan kormánya lenne az országnak, amely csak a saját zsebeinek teletömésével foglalkozik, miközben honfitársaink százezrei menekülnek külföldre.

Persze Orbánnak erre is van „megoldása”, hiszen egyre több török, ukrán, román, mongol, indai vendégmunkást áramoltatnak az országba, hogy a brutális munkaerőhiányt csökkentsék.

Magyarok ki! Olcsó, külföldi vendégmunkások be! Jól hangzik, ugye? Nem? Mindegy, akkor is ez van. És amíg Orbán Viktornak hívják ennek az egykor szebb napokat látott országnak a miniszterelnökét, addig így is lesz.