Orbán 2030-ig tervez. És te meddig tervezel vele?

Addig még jó sok stadiont, akadémiát lehet építeni, no meg persze a strómanok és a család zsebét is tovább lehet tömni. De miért pont 2030?

Könnyen lehet, hogy a 10 éve kizsákmányoló, kormányzással nem törődő simlis banda osztott, szorzott, és a boszorkánykonyhában megállapították, hogy bő 10 év múlva a már most is több tízezer, egyébként megmenthető ember életét követelő egészségügyi ellátás hiányosságai, az oktatás lesújtó állapota, a brutális mértékű munkaerőhiány még a mindent átfedő és elfedő propagandagyárakkal sem lesz tagadható, vagy éppen Gyurcsányra, Sorosra, esetleg kis zöld manókra fogható. Azt is tartsuk szem előtt, hogy az alacsony bérek, a szánalmas munkakörülmények, na meg a miniszterelnök személye miatt hazánkat egy ideje kivándorlóországnak tekinthetjük. Ha pedig most minden 6. magyar gyermek - főként ezen okokból kifolyólag külföldön születik - egy évtized múlva ez az arány még tragikusabb lesz majd. A gyaníthatóan akkorra már nagyon jelentős számban beutaztatott, az egész országot ellepő ukrán, török, román, indiai, mongol vendégmunkások pedig talán a legpuccosabb budai villából is látszanak majd.

Orbán épp annyira nem foglalkozik a jövővel, mint a táplálkozási tanácsokkal. Csak két hírt nézzünk meg az elmúlt napokból ezzel kapcsolatban:

Novák Katalin bejelentette, hogy a kormány 726 új bölcsődei férőhelyet létesít. Igen, mindössze 726-ot! Miközben a települések 80 százalékában jelenleg nincsen bölcsőde. Két évvel ezelőtt 2610 olyan település volt a 3338-ból, ahol egyáltalán nem volt, összesen pedig több mint 70 ezer gyermek számára nem volt helyben elérhető ez az ellátás.

Pár nappal a „szenzációs” bejelentést követően kibukott, hogy annyira kevés az óvónő (is), hogy majdnem minden óvoda törvénytelenségek árán működik.

Korábban még csak a kistelepülések voltak gondban, ha szakképzett óvodapedagógust kerestek, ma már ez a fővárosban és a környékén is komoly problémát jelent!

A közigazgatási álláskereső portál adatai szerint jelenleg 89 szakembert keresnek a kerületek, Pest megyében 133 óvónő hiányzik, országosan pedig 728 betöltetlen álláshely van az óvodákban.

Az óvodapedagógusok szerint ott sem teszik lehetővé a csoportok bezárását, összevonását, ahol ezt megtehetnék a gyereklétszám miatt, ehelyett vetésforgóban kényszerítik „eseti helyettesítésre” a dolgozókat, ráadásul ezért plusz pénzt sem kapnak. Pedig 50 százalékos bérpótlék illetné meg az óvónőket a helyettesítés, rendkívüli munkavégzés idejére.

Érthető a kormány „megoldása”, hiszen a bezárások nem passzolnának a lakájmédia által ezerrel tolt alternatív valósághoz, bölcsődei férőhelyet meg minek építenének, ha pontosan tudják, hogy egyre többen fognak lelépni ebből az országból, és egyre kevesebben születnek majd itthon?

Orbán 2030-ig tervez. Előfordulhat azonban, ahogyan az mostanság egyre több haverjával történik, hogy a tervezettnél előbb kell majd egy bizonyos helyre visszabevonulnia. Ha nem akarjuk, hogy a rémálom folytatódjon, ősszel máris tehetünk egy határozott lépést az ébredés felé...