Négycsillagos szállodában kényeztette hűséges médiacsicskáit a Fidesz

Időnként jár a jutifali a pergő nyelvmunkáért.

Négycsillagos wellness-szálloda, három napos teljes ellátás, száznyolcvan meghívott – a kormány nem volt szűkmarkú a I. Kárpát-medencei Magyar Médiatalálkozó szervezésekor - írja a Magyar Hang.

A háromnapos médiatalálkozót első alkalommal rendezték meg a visegrádi Hotel Silvanusban, hagyományteremtő szándékkal. Mintegy 180-an, köztük 150 külhoni magyar újságíró vettrészt a Kárpát-medence minden tájáról. A lap információ szerint az anyaországi "kollégák" közül biztosan ott volt Szentesi Zöldi László, a Sajtóklub állandó tagja, mert róla fotó jelent meg a Nemzetpolitikai Államtitkárság Facebook-oldalán. Úgy tudják, előadást is tartott, Külpolitikai újságírás egykor és ma címmel. 

Érdekesség - ja, nem, megszokott fideszes eljárás -, hogy a legnagyobb erdélyi magyar hírportál, a Maszol főszerkesztője például június 12-én délben kapott meghívót az aznap este hétkor kezdődő visegrádi eseményre, így már nem tudták megszervezni, hogy valaki időben odaérjen és három napot maradni tudjon. A pozsonyi Új Szót, amely a legnagyobb példányszámú magyar nyelvű napilap az anyaország határain kívül, meg sem hívták. Nem hívták meg az Átlátszó Erdély tényfeltáró portált sem. Akit fontosnak tartottak, annak időben szóltak: sokan már április közepén megkapták a meghívót.

A "fontosak": akik eleget használják a nyelvüket a kormányról szóló "hír"közlések alkalmával.

Btw. a hazai sajtót sem értesítették a találkozóról, még az egyik legflufferebb Origó is csak egy MTI hírt hozott le a rendezvényről. 

A Magyar Hang megkereste a Nemzetpolitikai Államtitkárságot, hogy miért válogattak a határon túli magyar szerkesztőségek között, és mennyibe került az esemény. Eddig nem válaszoltak, de nem számítanak rá, ugyanis mint emlékeztettek: Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter egy kormányinfón kerek perec kimondta

„a Magyar Hangot, mint médiumot a minisztériumok jelentős része nem tartja olyan fórumnak, amelynek válaszolni kéne”.