Jakab Péter Orbánról: "Azzal a szatyor száraztétával megnyeri a választásokat"

A Jobbik politikusa az Alfahírnek adott interjújában arról beszélt, hogy nemtörődömséget látott Orbán szemében, aki egy szatyor száraztésztával nyeri meg a választásokat.

Jakab Péter, a Jobbik új frakcióvezetője arra  kérdésre, hogy mit látott Orbán szemében azt felelte, hogy azt, hogy nem érdekli őt az ország sorsa.

Nemtörődömséget láttam, és hogy nagyon jól tudja, bármit is mondunk neki, ő azzal a szatyor száraztésztával megnyeri a választásokat. Ez egyébként az ő kormányzásának a szegénységi bizonyítványa, ami mutatja milyen nyomorba döntötte ezt az országot - fogalmazott.

Elárulta, hogy a szatyornyi tésztát - amit Orbán elé tett a parlamentben hétfőn - otthonról hozta, a felesége nem is tud róla, ezért sem bánta volna, ha visszakapja, de Kocsis Máté lenyúlta. "Ez már csak egy ilyen berögződés, ha szabad prédát látnak, elindul a fideszes kéz..." - mondta Jakab.

A politikus arról is beszélt, hogy alapvetően változtatni kell a frakció eddigi politikáján, pontosabban a stílusán, mert az irány, a néppárti irányvonal marad:

Én a jövőben sem leszek hajlandó megkérdezni egyetlen hozzám forduló választópolgártól sem, hogy bal-, vagy jobboldali, csak annyi érdekel, hogy miben segíthetek neki. Viszont azt is látni kell, hiába vagyunk jók szakpolitikában, ha nem tudunk eljutni a választópolgárokhoz, és nem tudjuk tolmácsolni az elképzeléseinket feléjük. Ehhez viszont változtatni kell a stíluson. Olyan politikát szeretnék, ami érzelemgazdag, szenvedélyes, ha kell, provokatív, ha kell, pimasz, vagy vagány. Arcot kell adni a frakciónak. Méghozzá egy olyan arcot, amiben a választó önmagára ismer, és ezért magáénak is érzi a Jobbik politikáját.

Szerinte Orbán kihívójának hitelességre, erőre, kitartásra van szüksége, és a legfontosabb, hogy tudjanak vele azonosulni a választók, érezzék, hogy egy közülük.