Egy orbánista fideszes ütött meg egy nőt, valamiért nem halad a rendőrségi nyomozás

A nem éppen túlbuzgó nyomozati munkának nyilván nincs semmi köze ahhoz, hogy a gyanúsított egy fotón pózol Orbán Viktorral és, hogy korábban a berettyóújfalusi, illetve debreceni Fidesz munkáját segítette. Az ügyben megszólalt a sértett is.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy idén március 29-én, a debreceni Főnix csarnokban tartott Majka-koncerten az Orbán-rajongó T. Ferenc - korábban a Fidelitasban politizáló – nagylegény összeszedte minden bátorságát és megütött egy Jobbik-szimpatizáns nőt (!). A politikai alapon történő atrocitásról videofelvétel is készült, illetve szemtanúk is megerősítették, amit a sértett rögzített a telefonjával: a fideszes bumburnyák azt üvölti neandervölgyi hangon a kamerába, hogy „Nézd a köcsög jobbikos buzikat, te köcsög buzi kurva!”, majd borul a telefon. Nos, aki azt gondolja, hogy azóta már elítélték a nőverő nagymenőt, az téved.  

Ma a magyar országgyűlés alelnöke, a jobbikos Sneider Tamás számolt be arról, hogy azóta mi történt az ügyben. Nos, ha precízek szeretnénk lenni, akkor idéznünk kell Sneider kijelentését, hogy tulajdonképpen „semmi”. Sőt, meglehetősen furcsa és az ügy eltussolásának gyanúját és a politikai alapon történő ügyszelektálást erősíti az is, hogy a bűncselekmény felderítésében eljáró nyomozóhatóság visszautasította az ügy részleteiről érdeklődő megválasztott országgyűlési képviselőt. Pedig ugyebár egy országgyűlési képviselőnek a rendszerváltozás óta megilleti bármilyen iratanyagba, még minősítette iratokba történő betekintés joga. Ezt az illetékes elvtárs most nem így gondolta. Sneider a következőket írja Facebook-bejegyzésében a mindeddig példátlan eljárással kapcsolatban:

Semmi gond, időközben a bűncselekmény áldozatától kaptam egy meghatalmazást (amire semmi szükség nem lenne, hiszen minősített iratokat is megismerhetek a vonatkozó jogszabályok szerint), és teszek egy újabb próbát annak érdekében, hogy megtudjam - ezáltal Önök is - mit tesz a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság annak érdekében, hogy ne csak Orbán Viktor miniszterelnök személyes ismerősei, de senki más se vetemedjen az ököljog érvényesítésére a jövőben.

„Eddig csak tanú meghallgatás történt az ügyben. Több hónappal ezelőtt kerestem először az előadót, hogy milyen érdemi előrelépés történt az ügyben. Akkor a látleletet alátámasztó szakértői vélemény szükségességére hivatkoztak. Aztán több mint egy hónap elteltével ismét érdeklődtem, de még akkor is az említett szakértői vélemény elkészülésére vártak. Végül ez időközben elkészült, de ha jól tudom, az elkövetőt- legalábbis egy héttel ezelőttig - még mindig nem hallgatták ki. Egy biztos, szembesítés nem történt.” – nyilatkozta V. Beáta portálunknak.  

Íme a márciusi "bátorságpróba" bizonyítóerejű videofelvétele:

Sneider Tamás bejegyzése  az esettel kapcsolatban: 

Az ügyben egyébként két kérdés bennünk biztosan felmerül:

1. Ha fideszes vagy, büntetlenül megütheted más pártok szimpatizánsait? 

2. Egy ellenzéki országgyűlési képviselő ezután nem kap információt egy a kormányzat által kinevezett rendőrtől a Fidesz számára kellemetlen ügyekről?

Ez utóbbi kérdésben egyébként villámgyorsan rendet kell tennie az alkotmánybíróságnak!