Kósa: nincs az egekbe írva, hogy átmegy a "lex csicska"

Jön a "lex csicska", ami konkrétan az ellenzéki pártok ellen születik. Aki nem szavazza meg, az korrupt.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője mai sajtótájékoztatóján bemutatta pártja új törvényjavaslatát, amelyet "lex csicska" névvel illetett. A törvény azt írja majd elő, hogy kampányidőszakon kívül csak listaáron plakátolhassanak a pártok, kampány idején pedig minden párt egyforma feltételekkel férhessen a plakáthelyekhez. Ezzel egyértelműen a Jobbik és az MSZP plakátkampányaira reagálnak a törvényhozás erejével, ezt Kósa ki is fejtette a képességeihez mérten, 6 percben, az ötévesek szintjén lévő választópolgároknak szánt szokásos simicskázással, sorosozással.

A legcsodálatosabb - amellett, hogy Kósa Lajost nap mint nap hallhatjuk beszélni -, hogy kétharmados törvényről van szó, amihez nem elég a Fidesz-KDNP szavazattöbbsége. Vagyis, a lecsicskázott ellenzéknek kellene megszavaznia, hogy csicskák, vagy legalább két ellenzéki képviselő távol maradására lesz szükség abban az esetben, ha a kormánypártok teljes létszámban részt vesznek a szavazáson.

Kétharmados a törvény, nincs az egekbe, fellegekbe írva, hogy egyáltalán sikerül átvinni. Egy viszont biztos: ha nem sikerül átvinni, akkor azok, akik ezt nem szavazzák meg, azok azt a szót, hogy korrupció, csak önmagukra vonatkoztatva ejthetik ki a szájukon - fogalmazott pontosan szépen, ahogy a csillag megy az égen, a Fidesz frakcióvezetője.

Nagy lehet a rémület a Fidesznél, hiszen az elmúlt napokban az összes remekbe szabott kommunikációs képességgel felvértezett nagyágyút bevetették a témában. A sajtónak próbált beszélni több-kevesebb sikerrel Böröcz László, a Fidelitas matricázott, majd az ifjú padavanok után a mester, Kósa Lajos vihette be a halálos tust a "lex csicskával".