Miközben Mészáros és Tiborcz sorra építi a luxuslétesítményeket Keszthelyen, megszűnik az utolsó szabadstrand is

A tervek szerint a helyén kutyás élményparkot és piknikkertet hoz létre egy fővárosi vállalkozás, így sokaknak nem lesz majd lehetőségük a fürdésre, hiszen erős és büszke országunkban bizony rengeteg családnak, még a strandbelépő is vállalhatatlan luxus. De mit számít ez? A lényeg, hogy Orbán strómanjai egyre nagyobbra és nagyobbra híznak.

Nagy Bálint fideszes alpolgármester javaslatára a keszthelyi (fideszes többségű) képviselő-testület nemrég megszüntette a város utolsó szabadstrandját.                                                                         

Több szempontból is érthetetlen és felháborító a döntés. A strandot eddig ingyen használhatta bárki, az élménypark viszont fizetős lesz. Az ötletről ráadásul még a helyi kutyás szervezetek sem tudtak. A strand rögtön a balatoni bringakörútról nyílik, és ez volt az egyetlen hely Keszthelyen, ahol a biciklisek meg tudtak állni, volt vizesblokk, s még meg is tudtak mártózni a Balatonban ingyen.

- mondta Kovács Viktória (DK), aki - nem meglepő módon - nem szavazta meg a javaslatot.

A városban egyébként egymást érik a luxusberuházások, mióta megjelent az együgyű felcsúti stróman, és a miniszterelnök veje, előbbi a Hunguest Hotels szállodalánc megvásárlásával jutott szállodákhoz, utóbbi pedig 2014-ben a keszthelyi yachtkikötő megszerzésével vetette meg lábát a balatoni településen.

Pakolhatok, aztán húzhatok innen!

- mondta Plánder Ernő, akinek hiába van 2022-ig érvényes szerződése a szabadstrand működtetésére, be kell zárnia, mert az önkormányzat egyoldalúan dönthet úgy, hogy megszünteti a megállapodást. Fentiek miatt pedig meg is született ez a döntés.

Ha az őszi, önkormányzati választások eredménye nem csapja arcon Orbánékat, akkor egyre többen fogják azt mondani, amit Plánder, mert a simlis banda étvágya továbbra is fékezhetetlen.