Nagy Ervin: "Sokan hittek a kommunizmusban, az MSZP-ben, és hisznek most a Fideszben"

Nagy Ervin: "Sokan hittek a kommunizmusban, az MSZP-ben, és hisznek most a Fideszben"
Fotó: Facebook/Nagy Ervin

A színész a 168 Órának adott interjújában arról beszélt, hogy a szocializmusból maradt az a lelkület, ami most újból általánossá vált.

Mivel 30 éve ugyanazért az árért dolgoznak idehaza a szinkronszínészek, a szakma egy ideje lázadni kezdett, Nagy Ervin állt az ügy élére. Többek között erről is beszélt a hetilapnak adott interjújában, de mondott egyéb érdekességeket is. Például, hogy:

A szocializmusból maradt az a lelkület, ami most újból általánossá vált. Van kis nyaraló, van kis autó, jól van minden. Apám szokta mondani, hogy mit kell állandóan hőbörögnöm. Erre nekem pedig általában az a válaszom, hogy attól még ne gondolja, hogy igaza van, mert nem nézi a netes híreket és nem látja a valóságot. Egyébként meg pont tőle láttam, hogy nem szabad eltűrni az igazságtalanságot. Szerintem valójában a legtöbben magukban ugyanezt gondolják.

Mint mondja, a karaktergyilkosságtól nem fél, bár a párhuzamot megtalálta a kommunizmus és a jelenlegi rendszer között:

Sokan hittek a kommunizmusban, az MSZP-ben, és hisznek most a Fideszben. Szerintem az a lényeg, hogy amikor fordul a politika, az „eszme” besározza magát és híveit, az emberek mennyire merik bevallani a tükörbe nézve, hogy ez már nem az, amiben eleinte hittek. A legnagyobb csalódásom az SZDSZ, vele ment tönkre szerintem a magyar szellemi elit - fogalmazott.